• Meny
  • Meny

Hvor i Paris bør man bo? Anbefalte områder og bydeler

Det er ikke alltid lett å vite hvilke områder som er de beste å bo i når man er på storbyferie. Paris kan fortone seg som enorm, der det bor rundt 2,2 millioner i sentrum, og nærmere 13 millioner totalt når man regner med forstedene. Her får du noen gode råd på turen om de beste områdene å bo i.

Inndelt i arrondissementer

Paris er inndelt i 20 bydeler, eller som franskmenn kaller de; arrondissement. Hvert arrondissement har et nummer og et navn, der de mest sentrale er bydelene fra 1 til 8. Egentlig ser kartet over bydelene ut som et sneglehus, med 1. arrondissement i sentrum, og deretter de neste i en spiral som strekker seg gradvis utover. Innenfor de 8 første bydelene finner du ikke bare de viktigste severdighetene, men også de beste restauranter, caféer, barer og hoteller.

Selv om man bor midt i smørøyet, må man belage seg på å reise en del om man skal se seg om, rett og slett på grunn av størrelsen på byen. Undergrunnen i Paris er godt utbygd og rask å reise med. Derfor kan man nok også bo mindre sentralt, selv om det ikke er det mest gunstige. Best er det å bo sentralt, men samtidig nært en av metrolinjene.

Her bør du bo

Siden elva Seinen er pulsåren i Paris, anbefaler vi at man velger hotell i dette området. Da er bydelene 1, 4, 5 og 6 perfekte. Spesielt de to siste, som er arrondissement du Panthéon (5) og arrondissement du Luxembourg (6), siden severdighetene ligger tett her. Da er du i gangavstand til for eksempel alle de hyggelige caféene og markedene i Mouffetard, også kjent for sine koselige smågater og intime bebyggelse.

Du kan vandre langs Seinen til Notre Dame (4), ta turen innen den vakre parken Jardin du Luxembourg og oppleve latinerkvartalet. Om du skal se Mona Lisa, er du ikke langt fra Louvre, selv om det ligger i første arrondissement.

For spesielt interesserte

For kunstinteresserte og matelskere, er Montmartre et ypperlig alternativ. Du har litt lengre avstand til de nevnte severdighetene, men får igjen i form av et koselig strøk, mer ro og mange hyggelige restauranter. Den kjente basilikaen Sacre Coeur ligger her, så også legendariske Moulin Rouge.

Bydelen huset i sin tid store kunstnere som Salvador Dalí, Pablo Picasso og Vincent van Gogh. Dersom du er i Paris først og fremst for å shoppe, anbefales ofte arrondissement de l’Opéra (9). Her ligger de største shoppingsentrene og en drøss med butikker.

Disse områdene bør du unngå

Først og fremst bør man som nevnt holde seg sentralt, innenfor de første 8 bydelene. De ytterste bydelene blir litt tungvint og mindre spennende å bo i, med unntak av Montmartre (18). Godt utbygd undergrunn til tross, en del av sjarmen med Paris er det å rusle fra den ene opplevelsen til den andre, uten å måtte tenke for mye på turne tilbake til hotellet.

Inne i sentrum bør man også unngå å velge hotellene som er nærmest Eiffeltårnet og Champs Élysées. Ikke for det, dette er gode strøk, men det flommer over av turister der, det er dyrere og det finnes mer spennende alternativer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *