• Meny
  • Meny

Billig shopping i Paris: Spar penger!

Paris er fylt til randen med eksklusive designerbutikker og flotte varehus, og om du har økonomien i orden vil du aldri dra hjem tomhendt. Likevel kan det være greit å vite om noen mer økonomiske alternativer når du drar på handlerunde i «lysets by».

Vintage og bruktbutikker

Paris er kjent for sitt ekstremt store utvalg av bruktbutikker der du kan gjøre fantastiske vintage-funn. Det beste du kan gjøre er å peile deg inn på de nabolagene der du finner flest av disse butikkene. Prøv for eksempel Montmartre, der du like ved metroen Abbesses finner Chine Machine. Utrolig bra kundeservice og et herlig utvalg stilige klær til en rimelig penge.

I nærheten av Hotel de Ville og Centre Pompidou kan du også finne flere vintagebutikker, for eksempel Free ‘P’ Star. Besøk også Frip Sape, som har lave priser og et fantastisk utvalg av støvletter i ekte skinn.

Dra på loppis!

Paris fylles også med loppemarkeder flere ganger i uken, der du kan finne vintage klær, rariteter av alle slag og gamle møbler. Loppemarkedene i Paris regnes nesten for en kulturell tradisjon å være. Det beste tilbudet er sannsynligvis markedet som befinner seg på Clingancourt/St. Ouen. Kanskje en overveldende opplevelse, men absolutt verdt det når du kan finne unike skatter å ta med hjem. Let opp et av de 14 lokale loppemarkedene på nettet for å se hva som er åpent mens du befinner deg i byen.

En manns søppel…

Pariserne har også en veletablert tradisjon når det kommer til å kvitte seg med gamle saker. Fenomenet kalles «vide-greniers», som rett og slett betyr «loftsrydding». Nabolagene fylles med provisoriske stands der man kan finne alt fra brukte sko til nesten helt nye klesplagg.

Her er det stor sannsynlighet for at du også kan finne designerklær for bare en brøkdel av den originale prisen. Pruting er lov! Søk etter «vide-greniers» på nettet og du finner en liste over alle arrangementer i de ulike nabolagene.

Merk deg datoen for salg

To ganger i året, i januar og i juli, er det salg i Paris. I disse tidsperiodene kan du finne rabatter på opptil 75% av originalprisen, i nesten alle butikkene i byen. Vær forberedt på at man må være tidlig ute for å få med seg de beste kuppene. Franskmennene tar sine «soldes» – salg, svært alvorlig og står gjerne i kø noen timer før forretningene åpner dørene for salgsglade kunder.

Jo lengre du venter, jo mindre sannsynlig er det at du finner det du leter etter, men til gjengjeld vil du kunne glede deg over kraftig nedsatte priser.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *