• Meny
  • Meny

Champs-Élysées i Paris

Champs-Élysées en av verdens mest berømte gater og huser kinoer, kafeer og dyre butikker. Franskmennene kaller gaten for den vakreste gaten i verden.

Gaten er to kilometer lang og innehar forretninger som Yves Rocher, Cartier, Hugo Boss, Mercedes Benz og verdens største Adidas-butikk. Blir du sulten kan du velge og vrake i mat fra alle verdens kjøkken, i tillegg til McDonald´s-burgere og avslutte med iskrem fra den verdensberømte produsenten Haagen-Dazs.

Les også om det berømte varehuset LE66 i artikkelen shopping i Paris som ligger langs Champs-Élysées. Motehuset er kjent for et utmerket utvalg moteklær, både fra franske og internasjonale designere. Jeg kan anbefale å legge turen innom flaggskipbutikken til Ladurée, trolig verdens mest kjente produsent av makroner. Det å kjøpe makroner i denne butikken er som en velsmakende reise i tid!

Stemningsbilde fra Champs-Élysées slik vi kjenner gaten:

champs-elysees-paris-gate

En rekke begivenheter finner sted på Champs-Élysées. Avslutningen på Tour de France har siden 1975 funnet sted her, i tillegg til Europas største militære parade som masjerer nedover gaten. Ellers kan du være heldig å støte på begivenheter som feiringen av nyttårsaften eller andre franske feiringer. Ønsker du å bruke tiden på et museum kan Grand Palais, Petit Palais eller Triumfbuen være verdt et besøk.

Åpningstider Champs-Élysées:

Åpningstidene vil variere fra butikk til butikk da hver enkelt utsalgssted bestemmer sine egne åpningstider, men dette vil være de generelle åpningstidene:

Mandag – lørdag:
10.00 – 20.00

Enkelte butikker holder åpent til 22.00 fredag og lørdag. Noen forhandlere holder dessuten stengt fra ca. 14.00 – 16.00 grunnet «siesta». Dette gjelder primært butikker som ikke ligger langs selve hovedgaten, men i stikk- og parallellgater.

Søndager holder de fleste butikker stengt.

Et av de mest populære strøkene du kan sove i under ditt opphold i Paris er nettopp området rundt Champs Elysées.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 kommentarer