• Meny
  • Meny

Besøk katakombene i Paris

«Stopp! Her er Dødens rike!»

Slik blir du altså advart idet du er i ferd med å stikke hodet inn i det som siden er blitt kjent som severdigheten, Katakombene i Paris. Et besøk ned i de nifse gangene under Paris er kanskje ikke for alle, men det kommer garantert til å bli et minne du aldri glemmer!

Under den ellers travle overflaten til byen som blant mange er kjent som «The City of Light» ligger et 300 kilometer langt nettverk av underjordiske ganger og rom. Her raver restene fra seks millioner av byens tidligere innbyggere, noe som gjenspeiles i den store tettheten av hodeskaller og knokler.

Halvannen kilometer av disse sjaktene er åpne for publikum og utgjør attraksjonen vi kjenner som Katakombene i Paris. De noe morbide gangene ble en realitet etter at statens juridiske råd ga de hovedansvarlige for byens kirkegårder, i oppgave å flytte likene fra byens kirkegårder grunnet kapasitetsproblemer. Likene ble flyttet fra over 30 kirkegårder i Paris til de underjordiske gangene. Den dag i dag er sjaktene ryddet og beinrestene ligger pent stablet.

Slik unngår du kø når du besøker Katakombene:

De underjordiske gangene er veldig populære og har tidvis svært lange køer. En velkjent misforståelse er at du slipper køene dersom du kommer tidlig om morgenen. Dette er dessverre langt fra sannheten.

Mitt beste råd er: Besøk Katakombene ca. 2-3 timer før stengetid. Tirsdag til fredag er normalt sett de minst besøkte dagene. Selv de offisielle nettsidene anbefaler at du drar på tirsdag til fredag etter kl. 15.00.

katakombene-paris-ganger

Praktisk informasjon:

– 200 mennesker kan maks være nede i Katakombene samtidig. Det vil si at du pent må vente inntil noen kommer ut før du kan gå inn dersom man har nådd maksgrensen.
– Det finnes ikke toaletter hverken nede i gangene, eller i umiddelbar nærhet til køen. Sørg for å gå på do før dere steller dere i kø!
– Turen starter med 130 trappetrinn ned og avslutter med 83 trappetrinn før du kommer ut.
– Billetter kjøper du i skranken like før du går inn.
– Temperaturen under bakken ligger på 14 grader.
– Gjennomsnittsbesøket varer i ca. 45 minutter.
– Adresse: 1 Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy, 75014 Paris

Slik kommer du deg hit:
Ta metrolinje 4 eller 6 til stasjonen Denfert-Rochereau. Herfra er det knappe 100 meter til Katakombene. Les mer om hvordan den offentlige transporten i Paris fungerer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *