• Meny
  • Meny

Hvilke flyplasser finnes i Paris?

Les mer om Paris’ fire flyplasser

Paris har to hovedflyplasser, «Orly» og «Paris-Charles de Gaulle Airport». I tillegg finnes de to mindre flyplassene «Beauvais Tillé» og » Le Bourget» som for tiden bare har flygninger med businessfly og utstillinger.

Femten kilometer sør-øst for Paris ligger «Orly». Dette er en flyplass av stor størrelse som for det meste har trafikk fra Europa og innenland. Innad på flyplassen har man to terminaler, terminal øst og vest. Den østre terminalen har flygninger fra et par selskaper mens den søndre tar for seg mesteparten av langdistanse trafikken.

Charles de Gaulle

Den største flyplassen i Paris er dog «Charles de Gaulle». Den er plassert nord for Paris, omkring 25 kilometer. Flyplassen tar andreplassen etter Heathrow over de største flyplassene i Europa. I motsetning til «Orly», så har «Charles de Gaulle» tre terminaler, CDG1, CDG2 og CDG3. Mens det er mest folksomt på CDG1, så har CDG2 en mer ny stil og mer tilpasset de reisende. CDG3 er en veldig liten terminal og har for det meste flyvninger fra det britiske lavprisselskapet «Easyjet».

Halvannen times kjøretur utenfor Paris finnes den mindre flyplassen «Beauvais Tillé». Flyplassen har for det meste lavpris flyvninger og mye trafikk fra blant annet Barcelona, Oslo og Stockholm. Flyplassen har alt det grunnleggende man trenger på en flyplass, i tillegg til en god sikkerhetskontroll.

Etter at «Le Bourget» ble stengt for trafikk i 1980, er det nå kun fly- og verdensrom-museum der. Annenhvert år finner også begivenheten «Paris Air Show» sted på flyplassen.

Bruk av leiebil tar deg enkelt inn til sentrum fra både flyplassene Orly og Charles de Gaulle. Selve leieprosessen er enkel og gir deg rom for utflukter og frihet til å utforske mer av Paris. Se for øvrig oversikten over populære hoteller du burde sjekke ut.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar