• Meny
  • Meny

Transport fra flyplassen til sentrum av Paris

Dere har kommet dere til Paris og trenger så videre transport inn til sentrum. Hvilket transportalternativ skal dere velge?

Reiser du med Norwegian lander du på Orly, og reiser du med SAS eller Air France fra Oslo vil din destinasjon være Charles de Gaulle. Lander du på Orly har du ca 15 kilometers reiserute før du kan sette føttene i sentrum av Paris. Vil du dra rett til Disneyland må du regne med fem mils reiserute, og til Charles de Gaulle, 41 km.

Orly flyplass

Taxi fra Orly og inn til sentrum er et godt alternativ, men hold deg unna rushtrafikken. Forvent å betale fra 250-400 kr for taxituren. Det er vanlig å tipse med 10 % hvis servicen var god og husk på at ikke alle tar kredittkort. Dere kan også ta tog inn til sentrum. Ta først toget til til «Antony» og skift deretter til toglinje RER B som frakter dere til kjernen av sentrum. Prisen ligger på 90 kr for voksne og 45 kr for barn. Flyplassen opererer også med offentlig transport i form av busser som går fra Orly til Paris. Se da etter «Orlybus» som er det rimeligste alternativet til omkring 50 kroner, eller Air France Bus som tar 70 kr for turen.

Leiebil i Paris trenger slettes ikke bli en kostbar affære og kan være uvurderlig når det gjelder total frihet under oppholdet i Paris. Se priser på leiebil.

Fra flyplassen Charles de Gaulle til sentrum

Litt lenger unna sentrumskjernen ligger flyplassen Charles de Gaulle (flyplasskode CDG). Avstanden fra flyplassen og inn til sentrum av Paris er ca. 25 km.

Tog:

Jeg vil påstå at tog er det beste alternativet. Togene administreres av selskapet RATP.

Med Air France:

Flyr du med Air France kommer du til å lande på Terminal G. Herfra går det gratis shuttlebuss videre til Terminal F. Fra Terminal F går du i ca. 10 minutter (strekket er godt skiltet) før du kommer til selve togstasjonen der du tar toget videre inn til sentrum. Toget du skal ta heter «RER B».

Med SAS:

SAS flyr for øvrig til terminal 1. Flyr du med SAS blir du nødt til å ta shuttletoget med navn CDGVAL fra Terminal 1 til Terminal 3. Dette tar omlag 5 minutter. Fra Terminal 3 kjører du med toget RER B videre inn til sentrum.

Hvordan kjøpe billetter:
Billettene kjøper du enkelt i en automat på stasjonen. Billetten valideres ved at du går gjennom en «sluse» før du kommer inn på perrongen.

Prisen? Voksne betaler ca. 90 kr og barn 60 kr. Barn under 4 år kjører gratis. Betaling skjer med kort eller kontanter.

Hvor lang tid tar det?

Dette avhenger av endestasjon, men du kan ta disse stasjonene som referanse:

– Ca. 25 minutter til Gare du Nord
– Ca. 28 minutter til Châtelet-Les-Halles
– Ca. 35 minutter til Denfert-Rochereau.

Taxi:

Taxi fra Charles de Gaulle til sentrum har en fastpris på 50 euro + gebyr på 4 euro. Dette gjelder også dersom du tar taxi fra sentrum til Charles de Gaulle. Er dere mange som reiser kan en minibuss være et godt alternativ, disse finnes også utenfor.

Buss:

Det finnes flere busselskaper som tilbyr skyss, blant annet Roissy (Paris City Bus). Dette koster dere omlag 90 kroner per person. Barn betaler dessverre samme pris som voksne.

Et annet busselskap, Le Bus Direct, tar deg til sentrale punkter i Paris fra Terminal 1, 2 og 3. Regn med å betale ca. 150 kroner per pers.

Leiebil og limosin

Idet dere først er ankommet Paris kan det være fristende å dra på med en limousintur inn til sentrum. Flyplassen har flere limousiner utenfor, men det koster. Beregn å betale fra 900-1800 kr for turen og bli alltid enig på forhånd hva prisen blir.

For å gjøre det hele veldig enkelt kan dere benytte dere av leiebil fra Charles de Gaulle. Les også tips til de mest populære hotellene i Paris.

Konklusjon:

Jeg ville reist med tog. Det er enkelt, kostnadseffektivt og raskt. Er du heldig ligger hotellet ditt i nærheten av et av stoppestedene. Hvis ikke ville jeg kjørt videre med metro, alternativt taxi eller Uber. Bruk Google Maps til å sette opp en passende reiserute.

Husk på at du kan kjøre videre med T-bane gratis dersom du kjører videre innen 90 minutter etter at du har validert togbilletten. Dette gjelder såfremt du skal videre til en destinasjon innen sone 1-2 av Paris.

Et godt alternativ er å benytte seg av airport pickup fra Welcome Pickups. Selskapet har lang erfaring med å frakte passasjerer direkte fra flyplassen til hotellet på en enkel og kostnadseffektiv måte. Med engelskspråklige sjåfører og gratis avbestilling inntil 48 timer før transport, er dette et meget bra alternativ. Transport kan bestilles her.

Anbefalt hotell like ved Charles de Gaulle:

Skulle du trenge overnatting like ved Charles de Gaulle kan hotellet Pullman Paris Roissy Cdg Airport anbefales på det sterkeste. Her bor du i praksis rett over veien for flyplassen. Knappe 50 meter fra hotellet går shuttlebussen som frakter deg rett til flyplassområdet.
Rene og fine rom med stor TV, eget bad, gratis Wi-Fi og velværeprodukter inkludert i prisen. Behagelige senger med god pute. Frokosten har et svært bra utvalg av både varmt og kaldt pålegg. Attraktivt innendørs svømmebasseng med badstue og treningsrom.

Se flere bilder av rom og priser

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer