Bestill hotell hos Hotels.com
Bestill hotell hos Hotels.com

Dere har kommet dere til Paris og trenger så videre transport inn til sentrum. Hvilket transportalternativ skal dere velge?

Reiser du med Norwegian lander du på Orly, og reiser du med SAS fra Oslo så lander du på Charles de Gaulle. Lander du på Orly så har du ca 15 kilometers reiserute før du kan sette føttene i sentrum av Paris. Vil du dra rett til Disneyland så har du fem mils reiserute og til Charles de Gaulle, den andre store flyplassen, 41 km.

Orly flyplass

Taxi fra Orly og inn til sentrum er et godt alternativ, annet enn i rushtrafikken. Forvent å betale fra 250-400 kr for taxituren. Det er vanlig å tipse med 10 % hvis servicen var god og husk på at ikke alle tar kredittkort. Dere kan også ta tog inn til sentrum. Ta først toget til til “Antony” og skift deretter til toglinje RER B som frakter dere til kjernen av sentrum. Prisen ligger på 90 kr for voksne og 45 kr for barn. Flyplassen opererer også med offentlig transport i form av busser som går fra Orly til Paris. Se da etter “Orlybus” som er det rimeligste alternativet til omkring 50 kroner, eller Air France Bus som tar 70 kr for turen.

Leiebil i Paris trenger slettes ikke bli en kostbar affære og kan være uvurderlig når det gjelder total frihet under oppholdet i Paris. Se priser på leiebil.

Flyplassen Charles de Gaulle

Litt lenger unna sentrumskjernen ligger flyplassen Charles de Gaulle, 25 km er avstanden her. Da dere først er ankommet Paris kan det være fristende å dra på med en limousintur inn til sentrum. Flyplassen har flere limousiner utenfor, men det koster. Beregn å betale fra 900-1800 kr for turen og bli alltid enig på forhånd hva prisen blir.

Med taxi ligger prisen på alt fra 300-600 kr, alt avhengig av hvor mye trafikk det er. Er dere mange som reiser så kan en minibuss være et godt alternativ, disse finnes også utenfor. Det finnes flere busselskaper som tilbyr skyss, men det absolutt mest økonomiske er å reise med Paris City Bus. Dette koster dere kun 40 kr pr person.

Det siste alternativet er tog. Hopp på toglinje “RER B” som frakter dere til sentrum. Prisen? Voksne betaler 70 kr og barn 50 kr.

For å gjøre det hele veldig enkelt kan dere benytte dere av leiebil fra Charles de Gaulle. Les også tips til de mest populære hotellene i Paris.

Detaljer:
Artikkelen ble skrevet den , i kategorien Fly.

5 kommentarer

 1. Anne Grethe Kringlåk

  Hvis du lander på Beauvais hva gjør du da kan dere legge inn det også. Siden Ryanair begynner å fly dit fra Oslo Torp.

 2. KIRSTI B.L.GJULEM

  hei.
  vi er fem damer som flyr rygge-beauvais i juni.vi lander ca,16.05
  om ettermidagen.
  vi må inn til gare de montpernasse?da vi skal ta tog videre til angouleme. kan du fortelle oss hva vi gjør,for å komme inntil paris på billigste måte.vi har kun håndbagasje.
  mvh.
  kirsti

 3. Paristips

  Om dere lander på Beauvais vil det billigste alternativet bli å kjøre med shuttlebuss inn til Paris sentrum. Denne koster ca. 120kr per person. Shuttlebussen stopper på Porte Maillot (som er en metro-stasjon). Det enkleste vil nok bli å kjøre metro’en videre herfra frem til Montparnasse.

  God tur!

 4. Jan Erik Ulseth

  Vi lander med Norwegian på Orly, og skal med tog fra Gare St Lazare. Går det en flybuss innom der?

  Takk for tips!

  Mvh Jan Erik

 5. Jan Erik Skogen

  Hei
  Vi er to stk som kommer til CDG flyplassen.
  Er det noe transport derfra til hotellet i sentrum
  og fra hotellet til flyplassen.Gjerne så nær hotellet som mulig.
  Hotellet heter timhotel Berthier paris.

Skriv en kommentar