Bestill hotell hos Hotels.com
Bestill hotell hos Hotels.com

Dere har kommet dere til Paris og trenger så videre transport inn til sentrum. Hvilket transportalternativ skal dere velge?

Reiser du med Norwegian lander du på Orly, og reiser du med SAS eller Air France fra Oslo vil din destinasjon være Charles de Gaulle. Lander du på Orly har du ca 15 kilometers reiserute før du kan sette føttene i sentrum av Paris. Vil du dra rett til Disneyland må du regne med fem mils reiserute, og til Charles de Gaulle, 41 km.

Orly flyplass

Taxi fra Orly og inn til sentrum er et godt alternativ, men hold deg unna rushtrafikken. Forvent å betale fra 250-400 kr for taxituren. Det er vanlig å tipse med 10 % hvis servicen var god og husk på at ikke alle tar kredittkort. Dere kan også ta tog inn til sentrum. Ta først toget til til “Antony” og skift deretter til toglinje RER B som frakter dere til kjernen av sentrum. Prisen ligger på 90 kr for voksne og 45 kr for barn. Flyplassen opererer også med offentlig transport i form av busser som går fra Orly til Paris. Se da etter “Orlybus” som er det rimeligste alternativet til omkring 50 kroner, eller Air France Bus som tar 70 kr for turen.

Leiebil i Paris trenger slettes ikke bli en kostbar affære og kan være uvurderlig når det gjelder total frihet under oppholdet i Paris. Se priser på leiebil.

Fra flyplassen Charles de Gaulle til sentrum

Litt lenger unna sentrumskjernen ligger flyplassen Charles de Gaulle (flyplasskode CDG). Avstanden fra flyplassen og inn til sentrum av Paris er ca. 25 km.

Tog:

Jeg vil påstå at tog er det beste alternativet. Togene administreres av selskapet RATP.

Med Air France:

Flyr du med Air France kommer du til å lande på Terminal G. Herfra går det gratis shuttlebuss videre til Terminal F. Fra Terminal F går du i ca. 10 minutter (strekket er godt skiltet) før du kommer til selve togstasjonen der du tar toget videre inn til sentrum. Toget du skal ta heter “RER B”.

Med SAS:

SAS flyr for øvrig til terminal 1. Flyr du med SAS blir du nødt til å ta shuttletoget med navn CDGVAL fra Terminal 1 til Terminal 3. Dette tar omlag 5 minutter. Fra Terminal 3 kjører du med toget RER B videre inn til sentrum.

Hvordan kjøpe billetter:
Billettene kjøper du enkelt i en automat på stasjonen. Billetten valideres ved at du går gjennom en “sluse” før du kommer inn på perrongen.

Prisen? Voksne betaler ca. 90 kr og barn 60 kr. Barn under 4 år kjører gratis. Betaling skjer med kort eller kontanter.

Hvor lang tid tar det?

Dette avhenger av endestasjon, men du kan ta disse stasjonene som referanse:

– Ca. 25 minutter til Gare du Nord
– Ca. 28 minutter til Châtelet-Les-Halles
– Ca. 35 minutter til Denfert-Rochereau.

Taxi:

Taxi fra Charles de Gaulle til sentrum har en fastpris på 50 euro + gebyr på 4 euro. Dette gjelder også dersom du tar taxi fra sentrum til Charles de Gaulle. Er dere mange som reiser kan en minibuss være et godt alternativ, disse finnes også utenfor.

Buss:

Det finnes flere busselskaper som tilbyr skyss, blant annet Roissy (Paris City Bus). Dette koster dere omlag 90 kroner per person. Barn betaler dessverre samme pris som voksne.

Et annet busselskap, Le Bus Direct, tar deg til sentrale punkter i Paris fra Terminal 1, 2 og 3. Regn med å betale ca. 150 kroner per pers.

Leiebil og limosin

Idet dere først er ankommet Paris kan det være fristende å dra på med en limousintur inn til sentrum. Flyplassen har flere limousiner utenfor, men det koster. Beregn å betale fra 900-1800 kr for turen og bli alltid enig på forhånd hva prisen blir.

For å gjøre det hele veldig enkelt kan dere benytte dere av leiebil fra Charles de Gaulle. Les også tips til de mest populære hotellene i Paris.

Konklusjon:

Jeg ville reist med tog. Det er enkelt, kostnadseffektivt og raskt. Er du heldig ligger hotellet ditt i nærheten av et av stoppestedene. Hvis ikke ville jeg kjørt videre med metro, alternativt taxi eller Uber. Bruk Google Maps til å sette opp en passende reiserute.

Husk på at du kan kjøre videre med T-bane gratis dersom du kjører videre innen 90 minutter etter at du har validert togbilletten. Dette gjelder såfremt du skal videre til en destinasjon innen sone 1-2 av Paris.

Detaljer:
Artikkelen ble skrevet den , i kategorien Fly.

8 kommentarer

 1. Anne Grethe Kringlåk

  Hvis du lander på Beauvais hva gjør du da kan dere legge inn det også. Siden Ryanair begynner å fly dit fra Oslo Torp.

 2. KIRSTI B.L.GJULEM

  hei.
  vi er fem damer som flyr rygge-beauvais i juni.vi lander ca,16.05
  om ettermidagen.
  vi må inn til gare de montpernasse?da vi skal ta tog videre til angouleme. kan du fortelle oss hva vi gjør,for å komme inntil paris på billigste måte.vi har kun håndbagasje.
  mvh.
  kirsti

 3. Paristips

  Om dere lander på Beauvais vil det billigste alternativet bli å kjøre med shuttlebuss inn til Paris sentrum. Denne koster ca. 120kr per person. Shuttlebussen stopper på Porte Maillot (som er en metro-stasjon). Det enkleste vil nok bli å kjøre metro’en videre herfra frem til Montparnasse.

  God tur!

 4. Jan Erik Ulseth

  Vi lander med Norwegian på Orly, og skal med tog fra Gare St Lazare. Går det en flybuss innom der?

  Takk for tips!

  Mvh Jan Erik

 5. Jan Erik Skogen

  Hei
  Vi er to stk som kommer til CDG flyplassen.
  Er det noe transport derfra til hotellet i sentrum
  og fra hotellet til flyplassen.Gjerne så nær hotellet som mulig.
  Hotellet heter timhotel Berthier paris.

 6. Vera Torngreen

  Vi ankommer CDG kl 19.20 med Sas fra Oslo. Vi skal bo på Seine Charge Apartment. Hvis vi tar Paris City Buss inn til byen, hvor skal vi gå av bussen? Eller kjører den innom hotellet ??

 7. Vera Torngreen

  Kommentar?

 8. evy tone

  Vi ankommer Paris med sas . Skal videre til Le Havre – hva anbefaler du at vi gjør – hvilken stasjon reiser vi til? Vi er 4 personer, voksne.

Skriv en kommentar