Anbefalte skøytebaner i Paris: Hit burde du dra | Paristips
  • Meny
  • Meny

Anbefalte skøytebaner i Paris: Hit burde du dra

Rundt juletider er det mange som unner seg en liten tur før den verste julestria setter inn. Før man skal vaske gulvet og hugge ved, sette opp «fuggelband» og pynte tre, tar stadig flere turen til en storby for å oppleve vinteren og julestemningen der.

Skøyt på deg julestemning

I Paris er julen en viktig høytid på mange måter. Turismen i denne byen er stødig nesten samme hvilken måned det er, men i slutten av november og begynnelsen av desember dukker en spesiell type turister opp: Jule-turistene.

Julegaveshopping i Paris er en institusjon i seg selv, men mange kommer også på jakt etter avslapping og julestemning. Å vandre rundt i gatene belyst av tusenvis av lys, drikke «chocolat chaud» – varm sjokolade på en av de mange små kafeene og ikke minst: Stå på skøyter! Dette er en utrolig koselig aktivitet som mange ikke er klar over at finnes tilgjengelig i Paris.

Det er faktisk ikke for turistene skyld at disse skøytebanene hvert år blir laget til og åpnet for massene, franskmennene, store som små, elsker å stå på skøyter. For dem er det den perfekte søndags-aktiviteten med familien eller det meget romantiske alternativet til et stevnemøte.

De beste skøytebanene i Paris

isbane Paris skoyter Hotel De Ville

Patinoire de L’Hôtel de Ville er den mest populære skøytebanen i byen. Den massive utendørs banen for både nybegynnere, barn og proffer fylles opp etter solnedgang når den vakre rådhusbygningen lyser opp i bakgrunnen. Regn med muligheten for lange køer, men opplevelsen er virkelig verdt ventetiden.

Patinoire Pailleron er en annen populær skøytebane, som også tilbyr en rekke aktiviteter på isen. Man kan delta i både danse- og hockeytimer her, eller gli rundt på den 800 m2 store banen og suge til seg julestemningen.

Til og med vår egen isdronning Sonia Henie har fått en skøytebane oppkalt etter seg i Paris. Patinoire Sonia Henie fylles med grasiøse is-dansere hele uken og i helgen tennes discolysene og banen får en helt annen stemning. Garantert en festlig opplevelse på isen!

Gå heller ikke glipp av juleskøytebanen på Champs-Elysées. Her finner du også byens største julemarked, fullpakket med gastronomiske nytelser og spennende gjenstander til salgs.

skoytebane Paris ga pa skoyter isbane vinter

Verdt å vite

Mange av skøytebanene er gratis dersom du har med dine egne skøyter, mens andre koster det samme, medbrakte skøyter eller ei. For å leie skøyter, må du ha med deg ID-kort. Sjekk på forhånd om skøytebanen du ønsker å besøke er åpen. Det kan være flere grunner til at de er stengt, som for eksempel konstruksjonsarbeid eller andre aktiviteter i området.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *