Tips for en Covid-vennlig reise til Paris | Paristips.no
  • Meny
  • Meny
corona covid reise til paris frankrike smitte smittevern regler

Tips for en Covid-vennlig reise til Paris

Om du ønsker å reise til Paris, og vil være sikker på at reisen blir corona-vennlig, så er du i samme båt som mange andre nordmenn. Reiserestriksjoner endrer seg raskt, men det er ikke noen grunn til at du ikke kan planlegge en reise til en av Europas vakreste storbyer. Paris er fortsatt et trygt reisemål, og med noen forholdsregler i tankene vil du kunne føle deg komfortabel med å reise til den franske hovedstaden.

Her følger en oppsummering om reiseråd og forholdsregler du bør ta for å sikre en covid-vennlig tur til Paris. Om du planlegger bra og tar dine forhåndsregler, er det ingenting i veien for at ferien til Paris blir et av dine mest verdifulle minner. En ferie skal ikke bestå av bekymringer og uro, men av glede og oppstemthet. Og med en god plan samt gode nok forberedelser vil du være rustet til å få det beste ut av ferieturen din til Paris.

Forholdsregler å ta før du booker reise til Paris

Tips corona smitte i Paris

For å sørge for en covid-vennlig ferie, er det viktig at du tar dine forhåndsregler. Paris er jo en drømmeby, og du har kanskje gledet deg lenge til å bestille turen til den franske storbyen. Men fordi vi fortsatt lever i en tid hvor det kan skje endringer på grunn av corona, er det lurt å ha tenkt gjennom visse ting i forkant. Her er de anbefalte forhåndsreglene du bør ta før du bestiller deg tur til Paris:

  • Bestill kun billetter du kan endre eller kansellere. Det er dumt om du risikerer å måtte kansellere flybillettene på grunn av endringer i restriksjoner eller andre uforutsette hendelser.
  • Sjekk ut reiserestriksjonene og Frankrikes forbehold om reise inn til landet, før du reiser slik at du er forberedt på det som måtte oppstå underveis. 
  • Sørg for at du har med deg nok beskyttelse, i tilfelle flere restriksjoner skulle sette inn mens du er på reise. Både ansiktsmaske og servietter til desinfisering bør være en selvfølge når du skal ut og reise, uansett hvor du skal.
  • Sjekk at forsikringene dine er i orden. Gå gjennom reiseforsikringen før du bestiller, slik at du er sikker på at du har alt på stell om uhellet skulle være ute.
  • Undersøk om det er påkrevd med Covid-sertifikat før du reiser. I noen land får du ikke komme inn med mindre du kan bevise at du har tatt coronavaksinen. Så vær sikker på at du har undersøkt Frankrikes retningslinjer på dette før du bestiller reisen din.

Ved å ta disse forhåndsreglene er du et skritt nærmerere drømmeferien din til Paris. 

Lag deg en Covid-vennlig reiseplan

Når du skal reise til Frankrike har du lagt utbruddet av pandemien bak deg. Men etterdønningene tar gjerne ikke slutt med det første, så sørg alltid for at du har en back-up før du skal ut og reise. Her er våre tips til en corona-sikker reiseplan:

reisetips corona Paris
  • Sørg for at du har en back-up plan for planlagte utflukter eller dagsturer i tilfelle de blir avlyst på grunn av restriksjoner eller andre hendelser.
  • Allier deg med en lokalkjent guide eller resepsjonisten på hotellet dere bor på som kan oppdatere deg på siste nytt.
  • Benytt guidede omvisninger og turer fremfor egne utflukter. Slik kan du være sikker på at du alltid blir oppdatert på siste nytt. Frankrikes radio- og tv-kanaler er ikke like lette for nordmenn å forstå. Og særlig ikke om du ikke forstår fransk.

Smittevennlige opplevelser i Paris

Om reisemålet ditt er Paris, er det ikke noe annet du heller vil enn å oppleve storbyen på sitt beste. Kanskje du ønsker å se på flotte minnesmerker og severdigheter utenfor byen? Eller du ønsker å oppleve bylivet ved å utforske restaurantene i storbyen? Paris tilbyr opplevelser for alle, og her har vi samlet noen av de mest corona-vennlige opplevelsene Paris har å tilby.

Lær, lag og smak i Paris

Kokkekurs og matlaging i Paris

Det beste med å reise er åpenbart all den nye maten du får prøve. Men det som er enda bedre enn det, er å lære å lage maten, nyte den, for deretter å kunne lage det hjemme slik at du kan dele matretten med andre. Flere byråer tilbyr fransk matlagingskurs. Og et av disse alternativene er å tilberede fransk mat i små grupper i hjemmet til en lokal, sertifisert kokk. 

Se for deg den unike sjarmen ved å bli invitert inn i et parisisk hjem, hos en matkunstner! Og tryggheten med å gjøre matlagingen i en liten gruppe, er at det blir enkelt å holde sosial distanse. Dermed blir hele opplevelsen både pandemi-vennlig og eksotisk. Eller du kan melde deg på et matlagingskurs i å lage croissanter. Den franske delikatessen som smaker like godt som den ser ut. 

Uansett hvilket kurs du velger, vil du garantert ta med deg en eller flere nye oppskrifter hjem, og kanskje inspirasjon til en ny middagsmeny på hjemmebane?

En spasertur langs Seinen

Gaattur Seinen i Paris corona

Elven Seinen renner rett gjennom hjertet av Paris, og det er så mange måter å ta innover dens skjønnhet på. Du kan velge om du ønsker å gå, sykle, bruke segway eller hive deg på en cruisebåt. Uansett hvordan du velger å omfavne Seinen, er dette noe du definitivt ikke kan gå glipp av mens du er i Paris. 

Om du holder deg til paraden langs Seinen, vil du se både Eiffeltårnet, Notre Dame, Louvre og Pont Des Arts. Selv om du ikke lenger kan erklære kjærligheten din ved å lenke en lås til broen, så er det fortsatt mulig å nyte utsikten og det den har å tilby.

Oppdag Luxembourghagen

Luxembourg hagene i Paris smittevennlig

Hvis du leter etter et sted du kan slappe av etter en tur langs Seinen er Luxembourghagen perfekt for deg. Ikke bare er det en vakker hage å slappe av i, men det er også veldig mye historie å ta innover seg. Ta med deg piknik-kurven, og sett deg ned i hagen. Nyt en deilig croissant mens du kikker på alt det vakre omgivelsene har å tilby; palasset, statuene, trebåter som seiler i dammen og de berømte grønne stolene som finnes rundt om i parken. 

Vårens pariserhjul, Jardin des Tuileries

Paris corona Jardin Des Tuileries

Jardin des Tuileries er et fantastisk sted å besøke hvis du ønsker å utforske en frodig og grønn hage. Og fra månedene mars til mai vil du kunne oppleve utsikten over Eiffeltårnet fra pariserhjulet som er åpent. 

En annen morsom aktivitet som Jardin des Tuileries har å tilby, er et slag pétanque. Petanque er en ballaktivitet som kan ligne på boccia. Og det er et morsomt spill å spille hvor du skal prøve å få den tyngre ballen nærmere den lettere ballen på andre siden. Om du er et konkurransemenneske vil denne aktiviteten passe perfekt for deg og familien. 

Nyt et glass vin i Parc des Buttes-Chaumont

Parc des Buttes i Paris

Ønsker du en liten utflukt bort fra storbyens kjas og mas? Parc des Buttes-Chaumont er det perfekte stedet for deg. Denne parken er dekket av eldgamle trær, enger, fredelige bekker og et slott på toppen av bakken med utsikt over hele parken.

Denne vakre, grønne parken er akkurat det stedet du ønsker å være etter en dag i den travle byen. Og husk å ta en tur innom den flotte baren Rosa Bonheur og nyt et glass vin sammen med stemningsfull musikk.

Kanalcruise på Seinen

Elvecruise på Seinen Paris corona

Er du lei av å gå, men har ikke fått sett alle stedene på listen din ennå? Et kanalcruise er en perfekt anledning til å se de fleste av de kjente landemerkene som Paris har å tilby. En kanaltur på Seinen kan vare fra 1,5-2,5 timer, og alternativene for størrelsen på kanalbåtene er mange.

Noen av disse kanalbåtene har kun plass til 5 personer, mens andre har plass til 10. Og alle turene på kanalen vil være smittevennlige og trygge. 

Sommer langs Seinen med Paris Plages

Paris Plages strand utendørs

Hver sommer dukker disse midlertidige strendene opp langs Seinen i Paris. Og hver sommer forvandles elvebredden til Seinen og Villette-kanalbassenget om til et sommerferiested. Paris Plages-arrangementet ble opprettet i 2002 og tilbyr gratis steder du kan slappe av og dra nytte av fritidsaktiviteter på de varme sommerdagene.

Du kan beskue kule plener, parasoller, fluktstoler, palmer og kultur- og sportsaktiviteter. Og om det blir altfor varmt på land, kan du kjøle deg ned i et av bassengene som er satt opp.

Denne kunstige stranden er et fantastisk sted å være i løpet av den varme parisiske sommeren. Om alle dagsturer og utflukter du hadde planlagt allerede er foretatt, så kan du nå sitte og nyte iskrem, se på folk eller ta deg en svømmetur i bassengene helt gratis. Husk å dobbeltsjekke i forkant av reisen at Paris Plages vil holde åpent i sommer.

Opplev fornøyelsesparken Jardin d’acclimatation

Denne fornøyelsesparken er både for små og store barn. I tillegg til å være en flott park med nydelig natur, har Jardin d’acclimatation så mye mer å tilby. Du finner berg-og-dal-baner, minigolf, ponniridning og mye mer som vil holde alle barna blide og fornøyd.

Om sommeren vil du kunne oppleve at de holder parkens gjester avkjølt ved å gjøre lekeplassen om til en stor plass for vannlek. Så her må du huske å ta med badetøyet! 

Stå på rulleskøyter på Paris Roller Association

Paris Roller Association rollerblades reisetips

Om du ikke er redd for litt fart og spenning på hjul, kan du stå på rulleskøyter en fredagskveld i Paris. Hvis du elsker å stå på rulleskøyter/rulleski er dette noe du absolutt bør få med deg. Sammen med politieskorte, lokalbefolkningen og andre turister kan du skøyte nedover gatene i Paris i en egen parade.

Paraden kan vare i opptil tre timer, men du kan alltids stoppe opp når du vil. Denne turen er en fantastisk måte å oppleve Paris om natten. 

Utforsk et parisisk matmarked

Matmarked i Paris corona

Det franske markedet er et flott sted å plukke opp sesongens ferske frukter og grønnsaker. Og med uttrykket “vi blir det vi spiser” vil du raskt få et inntrykk av hvorfor franskmenn er som de er. Du vil kunne se markedsgater som rue Cler, rue Mouffetard og rue du Poteau samt ukentlige markeder som Marché d’Aligre. 

Selvfølgelig er et slikt marked ikke like trygt når smittetrykket står på som verst, men når de holder åpent følges alle restriksjoner som er nødvendig for å gjøre det trygt for alle besøkende. Og det er mange gode grunner til å utforske et fransk marked. Så forsyn deg med frisk frukt, grønnsaker og til og med ferdigmat og sørg for at du har nydt skikkelig lokalmat på besøket ditt i Paris.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *