Pakkeliste til Paris - hva bør du ta med deg?
  • Meny
  • Meny

Pakkeliste til ferietur til Paris

Det første man må tenke på før man pakker er hvilken årstid man reiser og hva slags temperaturer og vær man kan forvente seg i Paris. Mens de fleste gjerne forsøker å ta med seg minst mulig bagasje er det en del essensielle ting som er praktisk å ha med.

Hvordan man pakker best avhenger av hva man trenger og hva slag rutiner man har, men de som reiser mye har gjerne blitt vant til å ta med seg kun det nødvendigste. Det er også lurt å undersøke hva slags kleskoder lokalbefolkningen holder seg til med tanke på restauranter og severdigheter. Mange restauranter lar deg ikke komme inn i flipp-flopp sandaler og badeshorts, og flere museer og kirker har også innført kleskode.

Hva skal du ta med deg av klær?

For å gå gjennom de mest praktiske klesplaggene å ha med seg i kofferten er nok to par bukser anbefalt, der typen stoff bør avhenge av sesongen. Lette tynne bukser for vår og sommer og tykkere bukser for høst og vinter. Det er også kjekt å ha med en svart dressjakke eller annen fin jakke så man kan kle seg opp dersom man skal ut på middag eller på et utested.

Et finere antrekk er også en fordel å ha med seg hvis det ikke tar for mye plass eller vekt i kofferten. For sommersesongen er to par shorts eller skjørt anvendelig om dagen og ettermiddagen, men pariserne foretrekker å ha på seg bukse når de er ute og spiser middag om kvelden.

kleskode pakkeliste klaer Paris Frankrike

Et par enkle t-skjorter eller singletter bør også være på pakkelisten, samt noen skjorter, bluser eller gensere. Når man planlegger ferietur er det også fint å slippe å tenke på klesvask, spesielt dersom man er på langhelg eller en ukes ferie. Ta derfor med nok undertøy og sokker til å ha rent bytte hver dag, og kanskje et par ekstra for sikkerhetsskyld.

I løpet av dagens sightseeing i byen vil føttene dine sette stor pris på behagelig fottøy. Om du planlegger en aktiv ferie og se mange severdigheter er det anbefalt å ha med gode sko og gjerne ett par finere sko å ha på om kvelden når man skal ut på middag.

Husk det elementære

Det er viktig å ta med det man trenger av medisiner og gjerne også gnagsårplaster om man skulle være utsatt for det. De fleste hoteller og overnattingssteder har shampo, balsam og dusjsåpe, så dette er noe man kan spare litt plass på, men alt ellers man bruker til daglig av toalettsaker bør være med i kofferten.

pakkeliste Paris shampo balsam toalettsaker

Tenk på om du skal pakke for håndbagasje eller innsjekket bagasje. Det er nemlig stor forskjell på hvor mye man kan ta med av flytende og kremaktige produkter dersom man skal reise med kun håndbagasje, for ikke å si begrensninger på vekt.

Paris er en by med mange severdigheter og kameraet bør være med, kanskje et ekstra minnekort også, og ikke minst laderen. Forøvrig er det anbefalt å ha med pass, selv i Schengenområdet og kredittkort eller kontanter i Euro kan være en fordel å ta med. Da gjenstår det bare å tenke på hvor mye shopping man eventuelt skal gjøre i Paris, motenes mekka, og hvor mye plass man har igjen i kofferten.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *