Ti monumenter i Paris som du bare må få med deg
  • Meny
  • Meny

Ti monumenter i Paris som du bare må få med deg

Det er fryktelig urettferdig å lage en topp 10 liste over severdigheter i Paris. Årsaken til at dette er urettferdig er selvfølgelig at de finnes så mye i Paris som fortjener en plass på en slik liste, som må utelates.

På den andre siden er det nødvendig å gjøre noen prioriteringer når du besøker Paris. Skulle du utforske hele byen, og alt det vakre som den har å by på, så hadde du måtte bruke flere måneder. Da holder det ikke med en kortere ferie i Paris. Derfor har vi samlet sammen noen severdigheter og monumenter som alle som har besøkt Paris burde ha fått med seg.

10. Palais du Luxembourg

Luxemburg Palasset er omgitt av vakre hager. Det ble bygget av hertugen av Piney-Luxembourg, den tidligere eieren av landområdet, i 1617. Tidligere eiere inkluderer også Maria de Medici, enkedronningen til Henri IV. Det var henne som anla hagene, som minner om Boboli-hagene i hennes hjemby Florence.

I dag er huset sete til det franske overhuset av parlamentet, Senatet, og hagene er åpne for allmuen. Området er fint å besøke, spesielt hvis barna trenger litt boltreplass. I parkområdet finner du en egen stor lekeplass for barna.

9. Centre Pompidou

Pompidou-sentret finner du et distrikt i bydelen Beaubourg. Dette er et av de mest besøkte museene i hele Frankrike, og stiller ut moderne kunst. Det ligger like i nærheten av handledistriktet Les Halles. Selve bygget er et eksperiment i High-tech arkitektur. I alle fall var bygget det, den gangen det ble bygget, 1977. På toppen av den omstridte bygningen finner du også en god restaurant, så vel som en fremragende utsikt over hustakene i Paris.

8. Les Invalides

Den store bygningsmassen Les Invalides, i sentrum av Paris, på venstre side av Seinen, kan lett kjennes igjen på hovedbygning med den gullfargede kuppelen. Kuppelen rager 107 meter i været. Komplekset ble oppført av Ludvig XIV, Solkongen, for å huse hans hjemløse og invalidiserte veteraner.

I dag er Les Invalides også kjent som hvilestedet til Imperator av Republikken, Napoleon Bonaparte, så vel som at det også huser tre forskjellige museer. Her finner du Arme-museet, Museet for Ordren for Frigjøringen, så vel som et museum for tredimensjonale historiske kart, eller modeller om du vil.

7. Opera Garnier

Denne opulente operaen ble bygget av Charles Garnier frem til 1875, og er del av ombyggingen av Paris som fant sted under det Andre Imperium. Auditoriet i operaen rommer nesten 2 000 mennesker, har en gigantisk lysekrone, og et vakkert tak-maleri som ble utformet av Marc Chagall. Vestibylen og trappeoppgangen er også meget imponerende. Her er det også mulig å sikre gunstige billetter om du kommer like før en forestilling begynner, og det er restplasser igjen.

6. Pantheon

Midt i det Latinske kvarteret finner du Pantheon. Bygningen står på toppen av Sainte-Genevieve berget, og møter deg med en massiv kolonnade og en stor kuppel. Bygget er oppført i neo-klassisk stil.

Bygget brukes i dag som gravkammer for Frankrikes meste aktede personligheter, men ble i begynnelsen brukt som en kirke.

Bygget gir deg også en flott utsikt fra taket. Du kan se hele den indre byen Paris, fra Eiffeltårnet til Notre-Dame og Montmartre.

5. Sacré-Cœur

Sacré-Cœur er synelig fra mange områder i Paris. Kirken er oppført i en Romansk-Bysantinsk stil, og kan minne litt og Taj Mahal, mer enn den likner andre gotiske katedraler som Notre-Dame. Kirken har en annen merkverdighet også, i kraft av Frankrikes tyngste kirkeklokke, La Savoyarde, som veier hele 18 tonn.
Kirken ble også oppført som en del av planen om byfornying på 1870-tallet men den stod først ferdig i 1914.

Besøket av kirken kan kombineres med en vandring gjennom Montmartre, men du burde være tidlig ute, gjerne i de første morgentimene, for å unngå massene av turister. Legger du i tillegg turen innom Place du Tertre, kan du også finne noen som maler et portrett av deg.

4. Notre-Dame

Pariserkatedralen Notre-Dame er et merkverdig kunstverk i gotisk arkitektonisk stil, og en av de vakreste kirkene i Europa. Den ble bygget i løpet av middelalderen, og har fremfor alt blitt kjent gjennom fortellingen om Pukkelryggen fra Notre-Dame, et av de litterære mesterverkene skrevet av Victor Hugo.

Det kan spesielt anbefales å besøke kirken rundt juletiden for å få med seg den vakre julekrybben som bygges opp frem mot romjulen.
Om du klatrer opp sydtårnet, med sine 380 trappetrinn, kan du også beundre Chimeres og Gargoyles, som sammen med deg kan skue utover Paris.

3. Palais du Louvre

Louvre er godt kjent som verdens største museum, og det er samtidig et av de flotteste palassene som noen gang er blitt bygget. Museet pleide å være bostedet til Kongen av Frankrike.

I dag finner du rundt 38 000 utstilte kunstskatter, så vel som en arkeologisk utgravning av de middelalderske fundamentene til bygget.

Kjente kunstskatter inkluderer Mona Lisa, Venus fra Milo, og Delacroix’ Liberte Som Leder Folket.

Hovedinngangen til Louvre åpner seg mot hagene i Tuileriet, og med utsikt mot den Historiske Aksen og Triumfbuen.

2. Arc de Triomphe

Triumfbuen finner du på toppen av Avenue des Champs-Elysees, i midten av Place de I’Etoile ( også kjent som Place du General Charles de Gaulle. Herfra løper 12 forskjellige avenyer i forskjellige retninger. Triumfbuen skulle egentlig bli et minnesmerke om Napoleon og hans Franske Armee, startet av Napoleon i 1806, men buen ble ikke ferdig før i 1836. Under Triumfbuen finner du Graven til den Ukjente Soldat. Takterrassen på 50 meters høyde er også åpen for besøkende.

1. Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er en av de mest kjente bygningene i Verden. Tårnet ble bygget for den Internasjonale Utstillingen i 1889, for å feire Revolusjonens hundreårsjubileum. Den gang var tårnet verdens høyeste bygning, med sine 324 meter, en rekord som ble holdt frem til 1930.

Hvert år besøkes tårnet av mer en 7 millioner tilreisende. Til sammen har minst 250 000 000 mennesker besøkt dette meget spesielle tårnet.

Køene for å komme opp tårnet, og endelig nyte en av de beste utsiktene over Paris, kan være lange. Det lønner seg derfor å kjøpe billettene i forkant.

En annet godt tips er å kjøpe billetter som gir deg prioritert adgang.

Anbefalt hotell nært severdighetene:

Med sin beliggenhet i det sentrale 8. arrondissement bor du nært flere av de aller største monumentene i Paris. Nærområdet til hotell La Villa Haussmann ligger nært alt du trenger av restauranter, kaféer, shopping og kollektivtransport. Flere attraktive fasiliteter på hotellet, deriblant innendørs basseng og spa.

Vakre og klassisk innredede rom med TV, og eget bad med badekåper, tøfler og velværeprodukter. Velsmakende frokost og mulighet for å nyte en kveldsdrink i hotellbaren.

Se flere bilder av rom og priser

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *