Centre Pompidou i Paris - Derfor burde du se museet med moderne kunst!
  • Meny
  • Meny
Centre Pompidou Paris Frankrike museum kunst

Centre Pompidou

I sentrum av Paris og distriktet Beaubourg ligger Centre Pompidou, et av Paris’ aller mest kjente samlingssteder for kunst og kultur.

Arkitektene av bygget høstet mye negativ omtale på grunn av det veldig spesielle designet som bryter totalt med den klassiske bebyggelsen i Paris, men byens innbyggere har med tiden godtatt alle de sære detaljene. Centre Pompidou er oppkalt etter den tidligere, franske presidenten Georges Jean Raymond Pompidou som satt som president fra 1969 til sin død i 1974.

Museet stod ferdig i 1977 og har siden den gang hatt over 190 millioner besøkende. Mest av alt er bygget kjent for sin spesielle arkitektur ved at mye av de essensielle installasjonene som vannrør og ventilasjon er lagt på utsiden av bygget.

Hva kan du se på Centre Pompidou?

Museet er et mekka for mennesker som er interessert i moderne kunst og arkitektur, men også et samlingssted for alt av moderne arbeid innen film, litteratur, musikk og teater.

Totalt har senteret en samling på rundt 40.000 imponerende verker fra 1900-tallet og 2000-tallet. Kunst og kultur fra 1960-tallet og frem til i dag står utstilt i museets fjerde etasje, mens samlingene fra 1905 til 1960 i femte etasje.

Stedets bibliotek kan tilby et enormt utvalg av både internasjonale og franske forfattere, samt filmer og opptak. Er du glad i bøker vil du trolig elske byggets tre bokforretninger. Stedet har flere kaféer og en bedre restaurant i sjette etasje.

Utenfor finner du alltid ulike former for levende underholdning. Herunder gatemusikanter, sirkusartister og dyktige mimikere. Se også Stravinsky-fontenen like ved som inneholder skulpturer av Niki de Saint Phalle og Tinguely.

Åpningstider:
Hver dag 11.00 – 22.00

Billettpriser: Se hjemmesiden

Nærmeste metro: Rambuteau
Adresse: Place Georges Pompidou

Les også: Anbefalte museer i Paris

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *