Gå på museum i Paris - disse bør du se | Paristips.no
  • Meny
  • Meny
musum de aller beste attraksjoner Paris

Gå på museum i Paris

Paris har i alle år vært et arnested for kunstneriske sjeler. La deg fascinere av den vakre arkitekturen i byen, og forelsk deg i kunsten som vises frem på byens mange gallerier og kunstmuseer. Med mindre du skal være i Paris over en lengre periode, bør du velge deg ut et par museer du vil besøke. Det er fort gjort å bruke en hel dag på ett og samme sted, hvis du vil. Her er fem museer du i det minste bør vurdere å besøke når du er i byen.

Et must i Paris

Pompidou Paris museum tips reise

Et av galleriene i Paris som vi anbefaler på det varmeste er Pompidou-senteret for kunst og kultur. Ikke bare er arkitekturen til Pompidou-senteret et mesterverk i seg selv, på innsiden av dette bygget finner du mange fascinerende skatter. Nyskapende kunstuttrykk møter klassiske verk, og du kan få med deg mange spennende suvenirer fra museets egen butikk.

Her kan du forhåpentligvis finne en plakat av et kunstverk du forelsket deg i løpet av museumsbesøket, eller en kunstnerisk installasjon i miniatyr. Byggets mange etasjer huser ulike utstillinger, så hvis du ikke har en hel dag å bruke burde du velge ut hvilke etasjer du skal innom før du går i gang.

Musée d’Orsay

Musee d Orsay Paris de beste museum

Denne nedlagte togstasjonen er utgjør i dag en av de mest populære museumsattraksjonene i Paris. I øverste etasje kan du beundre impresjonistisk og postimpresjonistiske verker, mens det nedre plan huser kunst fra realismen og symbolismen.

Dette er med god grunn et populært sted for turister fra inn- og utland, og du bør regne med noe kø for å komme inn i lokalene. Kjøper du billetter i forkant kan du derimot benytte deg av en egen inngang.

La Gaîté Lyrique

I det tredje arrondissement i Paris finner du La Gaîté Lyrique. Stedet har spesialisert seg på nyskapende digital kunst, og her får du oppleve et velkomponert sammensurium av animasjon, filmer, musikk og digital kunst. Du kan videre ta del i kunsten ved å spille videospill, eller kanskje vil du heller beundre klesutstillingen som vises frem? Dette er uansett en annerledes opplevelse.

En klassiker

Verdens største samling av kunstverk fra Monet finner du i Paris, rettere sagt på Musée Marmottan-Claude Monet, i 2 rue Louis-Boilly. I tillegg til å nyte synet av malerier laget av Claude Monet, kan du også beskue verk av kunstnere som Renoir og Pissarro.

Besøk Louvre

Louvre museum kunst innsiden Paris

De fleste kjenner til Musée du Louvre, men i en omtale av gallerier i Paris er det vanskelig ikke å nevne dette museet. Med sine gjenkjennbare glasspyramider har de fleste et visst bilde av hvordan Louvre ser ut fra utsiden. Hvis du velger kun å få med deg museet utenfra, går du glipp av en rekke skatter. La deg fascinere av de mange etasjene og gangene med ulik kunst, og oppdag en hel verden av uttrykk på dette verdenskjente museet.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *