Latinerkvarteret i Paris - Severdigheter du ikke kan gå glipp av!
  • Meny
  • Meny

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret (Engelsk: Latin Quarter) er navnet på et område i Paris som befinner seg på den søndre siden av elva Seinen. Området er en del av det femte og det sjette Arrondissement og har en høy konsentrasjon av universiteter og høgskoler. Selve navnet «Latinerkvarteret» stammer fra den tiden under middelalderen da undervisningen på universitetene i området foregikk på latinsk.

Gjennom tidene har flere av verdens mest kjente filosofer, skribenter og tenkere streifet innom Latinerkvarteret for både utdannelse, lærdom og livserfaring. Området er gjenstand for Paris’ kanskje mest kjente universitet gjennom tidene, Sorbonne. Like i nærheten ligger også den storslåtte kirken Panthéon som innehar den klassiske stilen med høye søyler og en stor kuppel på toppen.

Hva kan du gjøre i Latinerkvarteret?

Den dag i dag er Latinerkvarteret aller mest brukt til skolegang og oppholdsted for lærde studenter. Plassens små parker og rolige steder brukes i stor grad til filosofisk og intellektuell tenkning. Vil du gjøre noe vidt forskjellig fra å vandre i den mer kommersielle handlegaten Champs-Élysées så kan en tur til Latinerkvarteret anbefales. Legg gjerne av en halv dag så dere kan ta ting med ro og finne deres egne lille plass der dere kobler helt ut fra omverdenen og blir fylt med nostalgiske minner fra middelalderen.

Området har dessuten svært mange sjarmerende bakgater, smug og fortauskafeer som egner seg perfekt som objekt til feriealbumet. Dere kan med fordel også bruke en time eller to i Luxembourghagen som ligger like ved. Parken er et av symbolene på parisisk parkkunst og det grønne liv trimmet, dyrket og formet til perfeksjon. Det hele omgitt rundt det magiske Luxembourg-palasset (fr. Palais du Luxembourg).

Topp fem-liste for Latin Quarter

For å summere det hele opp og sammenfatte en topp fem-liste, så burde du besøke og gjøre følgende i Latinerkvarteret:

1. Sorbonne
2. Panthéon
3. Luxembourghagen
4. Markedet langs Rue Mouffletard
5. Spise crêpes (pannekaker) fra et av spisestedene langs Rue de Montparnasse

Er du litt interessert i bøker må du selvfølgelig også stikke innom en av de legendariske og historiske bokforretningene i området.

Tips: Se hvilke guidede turer og opplevelser du kan bli med på i nærområdet her.

Anbefalt hotell i Latinerkvarteret:

Overnatting i Latinerkvarteret blir straks bedre på nydelige Hotel De Buci. Stedet utstråler en klassisk parisisk sjarm der rommene er romantisk innredet, og fellesområder like så. Hotellet ligger midt i smørøyet i Latinerkvarteret.

Knappe 10 minutters gange fra hotellet ligger både Louvre-museet og Luxembourghagen. Nærområdet preges av koselige restauranter, små vinbarer, autentiske bokbutikker og kulturelle innslag. Ekstra tommel opp for særdeles trivelig personale, og hotellets renhold.

Se flere bilder og priser på rommene

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *