Jardin du Luxembourg i Paris - Luxembourghagen | Paristips.no
  • Meny
  • Meny
Jardin du Luxembourg slott Paris besoke severdighet attraksjon

Jardin du Luxembourg

Er du på utkikk etter romantiske ting å gjøre i Paris er du virkelig på rett spor om du har satt opp Jardin du Luxembourg på deres to-do-liste. Parken har navnet Luxembourghagen på norsk og viser da til det grønne området i det 6. arrondissement som igjen ligger i det kjente Latinerkvarteret. Jardin du Luxembourg er sammen med Tuileries-parken, blant de aller mest populære parkene i Paris.

Det var moren til Ludvig XIII, Maria de’ Medici, som i 1612 kjøpte parken av hertugen av Luxembourg. Parken ble da innredet og designet i italiensk stil, etter ønsker fra Maria som selv hadde lagt sin kjærlighet på det italienske. Senere ble parken gjort offentlig på 1800-tallet, da med en mer fransk stil.

Luxembourg-palasset

Det sentrale området av parken består i dag av Luxembourg-palasset som blant annet huser det franske senatet, overhuset i det franske parlamentet. Under den franske revolusjonen på slutten av 1700-tallet ble palasset brukt som fengsel, før det senere ble hjemmet til den franske keiseren, Napoléon Bonaparte. Under andre verdenskrig fungerte Luxembourg-palasset som hovedkvarter for det tyske flyvåpenet, Deutsche Luftwaffe.

Jardin du Luxembourg slott Paris besoke severdighet hage park

I forkant av palasset ligger Grand Bassin, en åttekantet dam som omgis av geometriske plener og stier, palmer, benker og statuer av franske dronninger. En av fordelene med parkens sittemuligheter er at du kan plassere parkens stoler akkurat der du selv ønsker.

Parkens aktiviteter

Luxembourghagen er perfekt for deg som er glad i hagespill, da de grønne gresslettene preges av lidenskapelige bocciaspillere og sjakkspillere. De aktive besøkende tilbys dessuten aktiviteter som tennis og basketball i parkens sportsanlegg, og selvfølgelig de mest fantastiske ruter for jogging. Barna kan kose seg med båtutleie, ponniridning, dukketeater, spill og karusell.

Så husk på å bruke en av dagene i Luxembourghagen, enten du vil slikke sol og se på forbipasserende, delta på aktiviteter, ha picnic eller bare suge til deg alle de romantiske inntrykkene. Jardin du Luxembourg er ikke bare blant de mest populære parkene i Paris, men også et solid stykke fransk historie.

Nærmeste T-banestasjon: Luxembourg

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *