Tuileries-parken i Paris - Derfor burde du se Tuileries-hagen
  • Meny
  • Meny
Jardin de Tuileries-parken Paris Parc grontomrade

Tuileries-parken

Jardin des Tuileries er navnet på det vi også kjenner som Tuileries-hagene. Den enorme parken har beliggenhet midt i sentrum av Paris, i det første arrondissement. Hagene omringes av Concorde-plassen i vest, Rue de Rivoli og historiske bygninger i nord, Galerie du Carrousel de Louvre i øst og elva Seinen i sør. Parken så dagens lys i 1564 etter å ha blitt planlagt av Catherine de Medicis.

På grunn av den sentrale beliggenheten er Jardin des Tuileres en av Paris’ aller mest besøkte parker. Den har gjennom flere århundre stadig vært et naturlig samlingspunkt for parisere som vil samle krefter i lunsjen, ta seg en rolig søndagspicnic, gå tur eller feire nasjonale begivenheter.

Jardin de Tuileries-parken Paris Parc grontomrade stoler stier benker park

Hvorfor burde du besøke parken?

Som med flere av Paris’ mest sentrale attraksjoner så er også denne et must for deg som vil sette deg inn i det som virkelig er sentralt for Paris. På vårparten så vil du se beplantningen spire og fotosyntesen i all sin prakt. Mens du gjennom sommeren og høsten vil være vitne til stier og veier som omgis av trær som er plantet med pinlig nøyaktighet. Vinterstid er selvfølgelig ikke parken like grønn og vakker, men du ser likefullt parkens vakre trær, serveringsstedene og monumentene.

Parken er på mange måter fransk hage- og parkkunst i praksis med tanke på det perfekt klipte gresset, symmetrisk planting av trær og busker som er trimmet av gartnere med velutviklede, grønne fingre. Har du noensinne sett og blitt fascinert av slottsparker med hekker der alt virker planlagt ned til minste detalj? I så fall vil du elske et besøk til Jardin des Tuileries.

Parkromantikk

Drar du til Paris med kjæresten eller kona så er du helt nødt til å ta en gåtur gjennom hele, eller deler av parken. Du finner ikke noe mer romantisk enn en rolig formiddag i Jardin des Tuileries mens dere ser på livet og menneskene som sakte går fordi. Benker er spredt rundt i parken så du vil normalt ikke ha problemer med å finne en sitteplass.

Parken innehar flere basseng og fontener av ulik størrelse og har et svært oversiktlig nettverk av stier som alle går parallelt. Du finner også to museum i parken – Musée de l’Orangerie og Galerie Nationale du Jeu de Paume. Førstnevnte museum har blant annet de kjente vannliljemaleriene gjort av Claude Monet.

Ellers har også parken to spisesteder med uteservering: Saut du Loup og Café Reale.

Nærmeste T-bane:
Tuileries (linje M1)

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *