Romantiske ting å gjøre i Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny

Romantiske ting å gjøre i Paris

Ja, Paris er skapt for romantikk, men finnes det spesifikke tips til hva man bør gjøre i Paris som er romantisk?

Det første tipset som sier seg selv er å besøke Eiffeltårnet, ikke bare være der, men ta turen helt til toppen. Du står da 300 meter over bakken og kan skue utover Paris og dermed se hvordan byen er formet. Byen ser helt fantastisk ut om natta så det kan virkelig anbefales å gå opp i tårnet etter mørket har senket seg. Siden Eiffeltårnet har åpent til midnatt i sesong så er ikke åpningstidene noe problem.

Små gatekaféer

Tungekyssing blir oversatt til “french kissing” på engelsk og for å kjøre klisjéen videre hører dette selvfølgelig med som en del av romantiske ting. Finn et godt utkikkspunkt, eller et mer rolig sted i en av byens gressflekker. Eller mens dere sitter på en av de mange caféene eller de små restaurantene med uteservering.

Båttur langs Seinen bør også prøves. Det aller beste tidspunktet er sommersesongen fra mai til midten av september. I denne perioden er det i tillegg til høyere temperaturer, også klarere himmel. Høyere temperaturer gjør det mer behagelig å sitte utendørs og det kommer godt med når man skal sitte ute på dekket. På denne båtturen ser dere også mange av de kjente attraksjonene til Paris. Kan nevne Notre Dame, Louvre og Pont Neuf, som er Paris’ eldste bru fra 1500-tallet.

Bestem dere så for hva dere ønsker å få ut av båtturen. Man kan skille mellom båtturer som fokuserer på å videreføre historie og kultur, turer med lunch og middag eller eventuelt båtturer med egne show. Det mest kjente båtselskapet som tilbyr turer langs Seinen heter Bateaux Mouches og har totalt 14 båter. Båtene kjenner du igjen ved deres gigantiske dekk og oransje sitteplasser.

Romantiske slott og den beste overnattingen i sentrum

Er Paris i seg selv nok for eventyrlysten så kan dere prøve å være kongelige for ett døgn ved å overnatte på det romantiske slottet “Chateau d’Esclimont”. Slottet befinner seg 45 minutter utenfor Paris og tilbyr rom fra 2000 kr natta. Den velrenommerte kjøkkensjefen tilbyr himmelsk mat fra slottets restaurant. I tillegg har dere mulighet til å fiske, padle kano, spille tennis, golf eller slappe av i svømmebassenget.

Et billigere tips er å dele en flaske vin med kjæresten. Det myldrer av spisesteder i alle prisklasser så dere finner garantert noe som passer humøret. Eller kjøp med en flaske til hotellrommet. Den aller mest romantiske beliggenheten når det gjelder overnatting ligger rundt Eiffeltårnet der du har utsikt til byens romantiske kveldsbelysning.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *