Notre Dame i Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny

Notre Dame i Paris

Notre Dame er en gotisk katedral med beliggenhet øst i Paris, et par kilometer unna Louvre-museet. I denne katedralen sitter blant annet erkebiskopen i Paris og bygningen stikker av med prisen for et av de peneste eksemplene på fransk-gotisk arkitektur.

På fransk betyr Notre dame “vår dame”. Selve konstruksjonen og byggingen av katedralen har tatt tid, lang tid. Selve arbeidet startet i 1163, men ble ikke ferdig før i 1345.

Billetter til Notre Dame

Katedralen har åpent hele året fra kl 08.00 til 18.45 (til 19.15 på lørdager og søndager) og tar ingenting i inngangspenger. Det koster derimot rundt 10 euro dersom du ønsker å ta de omlag 400 trappetrinene til toppen av et av tårnene. Barn under 18 år, og personer i alderen 18-25 år fra EU/EØS kommer inn gratis. 400 trappetrinn høres kanskje mye ut, men trøst deg med at stigningen går overraskende greit. Bonusen er den upåklagelige utsikten på toppen!

Slik ser innsiden av katedralen ut:

innsiden-av-notre-dame-paris

Et besøk til Notre Dame gir deg også mulighet til å snakke med en prest for åndelig konsultasjon. Det å tenne lys, be, dyrke romantikken eller reflektere er alle populære aktiviteter hos turister som besøker Notre Dame. Ikke sjelden velger turtelduer å legge selve bryllupsfotograferingen til de vakre områdene utenfor katedralen. Jeg anbefaler at du går rundt hele bygget. Baksiden har noen nydelige detaljer!

Når er det best å besøke Notre Dame?

Det kan dessverre være ganske lange publikumskøer utenfor katedralen, og enkelte sesonger har større pågang, som sommer, jul og påske. Jeg ville unngått å legge besøket på katolske høytidsdager da pågangen kan være ekstra stor.

Selv om køen virker lang går det heldigvis relativt kjapt. Det beste vil være å komme så tidlig som mulig, gjerne rundt åpningstid.

Vil du slå to fluer i en smekk ville jeg anbefalt en svipptur innom kirken Sainte-Chapelle som i praksis kun ligger fem minutters gange fra Notre Dame.

Hotellrom i umiddelbar nærhet til attraksjonene i Paris til rimelige priser kan du finne i denne oversikten.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *