Louvre museum i Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny
Louvre museum i Paris

Louvre museum i Paris

Paris har blitt synonymt med romantikk og kultur, og har mange flotte attraksjoner å friste med. En av attraksjonene som virkelig er verdt en visitt når du er i Paris er Louvre museum. Museet er et av de mest populære i verden, og huser kunst du knapt har sett maken til.

Louvre Museum ligger idyllisk til like ved Seinens elvebredde, rett ved Concorde-plassen og Musée d’Orsay. Er du kunstinteressert, kan du ikke unngå å ta en tur innom museet. Bruk gjerne mange timer, for her er det store mengder fantastisk kunst å ta for seg. Med en så sentral plassering i midten av Paris er det uansett ikke lenge til nærmeste shoppingstrøk om det skulle klø i Visa-kortet.

Historien bak Louvre

Louvre museum ble bygget på 1200-tallet, og har i senere tid gjennomgått flere utvidelser. Orginalt ble Louvre bygget som et palass for Kong Philipp den andre, men ble senere gjort om til museum, og åpnet for publikum i 1793. Arkitekturen drar likheter til den franske renessansen.

Louvre museum tar imot mer enn 8 millioner gjester hvert eneste år, og ikke uten grunn. Museet er nemlig hjemmet til over 300.000 forskjellige gjenstander, og 35.000 av disse er utstilt. Leonardo da Vincis maleri, “Mona Lisa”, er blant skattene du får sett her. Maleriet, som for øvrig kan krone seg selv som verdens mest kjente maleri, er et portett av Lisa Gherardini, kona til Francesco del Giocondo.

Glasspyramiden ved hovedinngangen til museet er blitt et av kjennetegnene til Louvre museum. Dette er en nydelig pyramide laget av glass. Pyramiden ble bygget av den kinesisk-amerikanske arkitekten I.M Pei.

louvre-paris-bilde-skulpturer-tak

Hva bør du se på Louvre?

La én ting være klinkende klart: Louvre er enormt, vi snakker 60.000 kvm og 35.000 verker. Følgelig vil du aldri klare å få med deg alle kunstverkene på én dag.

For å gi et praktisk eksempel: Dersom du brukte åtte timer om dagen og ett minutt på hvert kunstverk ville du brukt 75 dager på å komme gjennom museet! Moralen er altså at du er nødt til å prioritere hva du bør få med deg. Derfor har vi nedenfor laget en toppliste som dekker de mest kjente verkene.

Sju verker du bør få med deg:

1. Mona Lisa

mona-lisa-louvre-museet

2. Venus fra Milo

Venus fra Milo Louvre museum Paris
3. Maleriet “La Liberté guidant le peuple” (oversatt fra fransk: “Friheten fører folket”)
4. Nike fra Samothrake

Nike-fra-Samothrake-louvre-museum

5. Medusas flåte
6. Den døende slave
7. Sardanapalus´ død

Slik kjøper du billetter til Louvre

Billettene kan du kjøpe på disse måtene:

– På museet
– På internett
– Gjennom Paris Pass
– Hos en liten sigarettbutikk med navn Tabac

La oss gå igjennom de ulike alternativene:

På museet:

Det å kjøpe billetter på museet samme dag kan vise seg å være en tålmodighetsprøve (og et dårlig valg). Du kan her risikere å stå i kø i timesvis! Selve museet er bygget opp slik at du først står i kø utenfor museet for å komme gjennom sikkerhetskontrollen. Besøkende med forhåndskjøpt billett slipper dette. Sist jeg besøkte Louvre var køen bestående av flere hundre ventende.

Deretter kommer du inn i selve museet gjennom glasspyramiden og må så stelle deg i billettkø. Denne køen kan også ta svært lang tid.

På nettet:

Kjøp billettene på Louvre sine nettsider og betal med kort. Merk: Billettene må printes ut. Bestill billettene mens du er hjemme med tilgang til printer, eller få resepsjonen til å printe dem ut for deg. Billettene viser du til vakten før sikkerhetskontrollen for å slippe unna køen. De scannes videre før du kommer inn i selve museet.

Gjennom Paris Pass:

Paris Pass er et kort som gir deg fri tilgang til en rekke attraksjoner. Vel, “fri tilgang” er relativt. Du må fortsatt betale en relativt betydelig pris for et todagers pass, men det lønner seg dersom du uansett har planer om å besøke et knippe severdigheter. Kortet kan du kjøpe i Paris hos kiosker, butikker, hoteller og informasjonskontorer.

Alternativt kan du bestille kortet på nett og få det tilsendt mot et leveringsgebyr.

Hos en liten sigarettbutikk med navn Tabac:

Dette er en fint triks jeg har plukket opp hos en annen Paris-elsker. Ved å komme deg inn til det lille shoppingsenteret tilknyttet Louvre-museet kalt Carrousel du Louvre kan du finne en liten butikk med navn Tabac som selger billetter. Deretter kan du gå videre til hovedinngangen og nyte synet av alle som må stå i billettkø mens du elegant slipper forbi.

Finn overnatting som ligger like ved Louvre her.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *