Musée d'Orsay i Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny

Musée d’Orsay i Paris

På rue de Lille ligger museet Musée d’Orsay. Med en totalflate på 57 400 kvadratmeter er museet en årlig turistattraksjon for omkring tre millioner mennesker.

Museet huser sjangre som kunst, design og tekstiler. Plasseringen er like ved Seinen og museet holder til i den tidligere jernbanestasjonen Gare d’Orsay. Ikke langt unna finner du det berømte Louvre-museet. Innenfor dørene finner du for det meste fransk kunst fra epoken 1848-1915 og har blant annet kjente mesterverk fra malere som Pierre-August Renoir, Vincent Van Gogh og Claude Monet.

I 1898 holdt Exposition Universelle til, noe som var en feiring av oppbygningen av Frankrike etter den fransk-tyske krigen fra 1870-1871. I den forbindelse ble det laget seks bronsefigurer som alle står på rekke inne på museet, én fra hver verdensdel. I tillegg finner du et bredt spekter innen malerier, skulpturer, fotografier og møbler. Etter åpningen i 1986 har museet seilt opp til å bli et av de mest populære museene i Paris.

Inngangsprisen ligger på 120 kroner og inkluderer alle fasiliteter, personer under 18 år kommer inn gratis. Museet holder åpent fra 09.30-18.00 og serverer også lunsj, drikke og middag i museets café og restaurant.

Like ved museet går den franske elven Seinen. For hotell med utsikt til Seinen kan du sjekke ut oversikten her.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *