Musée Rodin - Informasjon om Rodin-museet | Paristips.no
  • Meny
  • Meny

Rodin-museet: Noen av Frankrikes mest kjente skulpturer

Paris er kjent som byen med flest kjente monumenter innenfor bymurene. I tillegg er byen fylt til randen med museer som stiller ut verkene til noen av verdens mest kjente og kjære kunstnere. Få med deg kjente verk som «Kysset» og «Tenkeren» på Rodin-museet i Paris.

Et museum til ære for Auguste Rodin

Auguste Rodin (1840-1917) er en av Frankrikes, og sannsynligvis også verdens, mest kjente skulptører. Han holder kronen som en av fedrene til det som i dag kalles moderne skulptur. Det som skilte Rodin fra tidligere kunstnere var at verkene hans var svært naturtro og realistiske, til forskjell fra tidligere kunstnere som ofte baserte kunsten sin på mytiske skapninger.

Rodin var en mann av flere talent, og uttrykte seg ikke bare som skulptør. I Rodin-museet kan du også se tegninger og malerier som hadde mye å si for hans utvikling som kunstner. Flere av verkene til en annen fransk kunstner, Camille Claudel, er også utstilt i Rodin museet. Hun var Rodins elskerinne og muse gjennom flere år, og var selv en talentfull skulptør.

Rodin-museet

I 1916, et år før Rodins død, ble kunstverker fra den kjente skulptøren donert til den franske stat. Rodin-museet ble offisielt åpnet i 1919, til ære for den da avdøde Auguste Rodin. Museet er faktisk delt inn i to deler, den ene delen huses av Hôtel Biron, i selve Paris, og den andre delen like utenfor byen i Rodins gamle hjem.

Skulpturen “Tenkeren” er blant Rodins aller mest kjente skulpturer:

Til sammen inneholder de to museene over 6.600 skulpturer, 8.000 tegninger, 8.000 gamle fotografier og 7.000 kunstobjekter. Kjente verk fra kunstneren, som for eksempel «Tenkeren», «Kysset» og «Helvetesporten» kan beundres under et besøk til museet.

Hôtel Biron er en arkitektonisk perle, omsluttet av en enorm park på nesten tre hektar. Også i hagen kan du se mange av utstillingene, og det er en opplevelse i seg selv å vandre rundt i det vakre grøntarealet. Hvert år mottar denne delen av museet over 700.000 besøkende fra hele verden.

Praktisk informasjon

Rodin-museet er et av de museene i Paris som er enklest å ta seg til. Det ligger like ved metrostasjonen Varenne, som også er dekorert med en av Rodins skulpturer. Du kan velge å oppleve museet på egen hånd, eller ta del i en guidet tur som gir deg informasjon om kunstneren og historien bak alle skulpturene.

Museet tilbyr også turer for større grupper og for mennesker med spesielle handicap. Prisen på inngangsbilletten ligger på rundt 10 euro for voksne, og det finnes rabatterte priser for barn, ungdommer, pensjonister og handikappede med følge. Billettene kan kjøpes på nett, og på museet.

Museet er stengt mandager, men er ellers åpent hver dag fra klokken 10.00 til 17.45. Siste frist for inngang til museet er klokken 17.15.

Dersom du besøker Paris i løpet av en ferie, bør du sjekke om museet er åpent eller om spesielle åpningstider gjelder før du tar turen.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *