Transport fra flyplassen til sentrum av Paris | Paristips.no
  • Meny
  • Meny

Transport fra flyplassen til sentrum av Paris

Dere har kommet dere til Paris og trenger videre transport inn til sentrum. Hvilket transportalternativ skal dere velge?

Reiser du med Norwegian lander du enten på Orly eller på Charles de Gaulle. Reiser du med SAS eller Air France fra Oslo vil din destinasjon være Charles de Gaulle.

Vi starter med å ta for oss transport fra Charles de Gaulle til sentrum. Transportalternativer fra Orly finner du lenger ned i artikkelen.

Fra flyplassen Charles de Gaulle til sentrum

Charles de Gaulle (flyplasskode CDG) er en av Europas fremste flyplasser og håndterer årlig over 70 millioner reisende. Avstanden fra flyplassen og inn til sentrum av Paris er ca. 25 km. Nedenfor ser vi nærmere på de ulike transportmulighetene du har fra flyplassen.

Airport pickup:

Welcome pickups Paris transport fra flyplassen

Et godt alternativ er å benytte seg av personlig transport fra Welcome Pickups. Selskapet har lang erfaring med å frakte passasjerer direkte fra flyplassen til ønsket destinasjon i Paris på en enkel og kostnadseffektiv måte.

Ved å følge med på flightnummeret tilpasser selskapet hentetidspunktet i tilfelle flyet skulle være forsinket. Her kan du dessuten kostnadsfritt tilpasse med barnesete dersom du reiser med barn.

Med engelskspråklige sjåfører og gratis avbestilling inntil 48 timer før transport, er dette et meget bra alternativ. Prisene er noe rimeligere enn taxi, og spesielt gunstig om dere er flere som reiser sammen. Transport kan bestilles her.

Tog:

Jeg vil påstå at tog er blant de beste alternativene. Togene administreres av selskapet RATP.

Med tog dersom du flyr med Air France:

Flyr du med Air France kommer du til å lande på Terminal G. Herfra går det gratis shuttlebuss videre til Terminal F. Fra Terminal F går du i ca. 10 minutter (strekket er godt skiltet) før du kommer til selve togstasjonen der du tar toget videre inn til sentrum. Toget du skal ta heter “RER B”.

Med tog dersom du flyr med Norwegian eller SAS:

SAS og Norwegian flyr for øvrig til terminal 1. Flyr du med et av disse selskapene blir du nødt til å ta shuttletoget med navn CDGVAL fra Terminal 1 til Terminal 3. Gå av på stoppet “Terminal 3 – Roissypole”. Turen tar omlag 5 minutter.

Etter å ha gått av på Terminal 3 følger du skiltingen på perrongen til toget med navn RER B, destinasjon Paris. Dette toget kjører du videre inn til sentrum.

Hvordan kjøpe billetter:
Billettene kjøper du enkelt i en automat på stasjonen. Billetten valideres ved at du går gjennom en “sluse” før du kommer inn på perrongen.

Prisen? Voksne betaler ca. 90 kr og barn 60 kr. Barn under 4 år kjører gratis. Betaling skjer med kort eller kontanter.

Hvor lang tid tar det?

Dette avhenger av endestasjon, men du kan ta disse stasjonene som referanse:

– Ca. 25 minutter til Gare du Nord
– Ca. 28 minutter til Châtelet-Les-Halles
– Ca. 35 minutter til Denfert-Rochereau.

Taxi:

Taxi fra Charles de Gaulle til sentrum har en fastpris på 50 euro dersom du skal til området “nord for Seinen”. Skal du til bydelene som ligger sør for Seinen er prisen 55 euro. Dette gjelder også dersom du tar taxi fra sentrum til Charles de Gaulle. Er dere mange som reiser kan en minibuss være et godt alternativ, disse finnes også utenfor.

Buss:

Det finnes flere busselskaper som tilbyr skyss, blant annet Roissy (Paris City Bus). Dette koster dere omlag 90 kroner per person. Barn betaler dessverre samme pris som voksne.

Et annet busselskap, Le Bus Direct, tar deg til sentrale punkter i Paris fra Terminal 1, 2 og 3. Regn med å betale ca. 150 kroner per pers.

Leiebil og limousin:

Flere selskaper tilbyr limousintransport fra flyplassen og inn til sentrum. Flyplassen har flere limousiner utenfor, men det koster. Beregn å betale fra 1000-1800 kr for turen og bli alltid enig på forhånd hva prisen blir.

Leiebil fra Charles de Gaulle kan være et greit alternativ dersom dere skal farte mye rundt i områdene utenfor Paris. Jeg ville dog vært noe restriktiv med å kjøre bil i Paris med mindre det er helt nødvendig da trafikkbildet er noe mer hektisk enn det vi kjenner fra Norge. Les også tips til de mest populære hotellene i Paris.

Konklusjon:

Tog er enkelt, kostnadseffektivt og raskt. Er du heldig ligger hotellet ditt i nærheten av et av stoppestedene. Hvis ikke ville jeg kjørt videre med metro, alternativt taxi eller Uber. Bruk Google Maps til å sette opp en passende reiserute.

Husk på at du kan kjøre videre med T-bane gratis dersom du kjører videre innen 90 minutter etter at du har validert togbilletten. Dette gjelder såfremt du skal videre til en destinasjon innen sone 1-2 av Paris.

Av enkelhet vil jeg også anbefale airport pickup fra Welcome Pickups. Det er både praktisk og behagelig å kunne sette seg rett inn i en bil som venter på dere etter en lang reise. Positivt at du også kommer noe billigere ut med dette sammenliknet med å ta taxi, samt slipper den tidvis lange taxikøen. Airport pickup kan bestilles her.

Fra Orly til sentrum

Lander du på Orly har du ca. 15 kilometers reiserute før du kan sette føttene i sentrum av Paris. Avstandsmessig er du ca. 50 km fra Disneyland, og 41 km fra Charles de Gaulle.

Airport pickup:

Welcome pickups Paris transport fra flyplassen Orly

Et veldig godt alternativ er personlig transport fra selskapet Welcome Pickups. Selskapet har lang erfaring med å frakte reisende direkte fra flyplassen til sentrum, uten noe ekstra styr. Etter å ha fraktet flere tusen passasjerer har selskapet høstet mange svært gode tilbakemeldinger.

Det er enkelt, og særdeles praktisk å kunne sette seg direkte i en bil som venter på deg, uten å måtte stå i en taxikø først. Sjåførene snakker engelsk, og du har mulighet til å avbestille inntil 48 timer før avreise. Kan forhåndsbestilles her.

Tog:

Tog fra Orly til sentrum er et fornuftig alternativ. Dere tar først shuttletoget Orlyval fra flyplassen til stasjonen “Antony”. Skift deretter til toglinje RER B som frakter dere til kjernen av sentrum. Prisen for Orlyval og RER B-tog ligger på ca. 125 kr for voksne og 60 kr for barn.

RER B-toget tar dere hele veien til sentrum og togstasjonen Gare du Nord. Det kan lønne seg å planlegge underveis om dere bør gå av på en av stasjonene før Gare du Nord for å ta T-bane videre. Det kommer helt an på hvor hotellet deres ligger.

Buss:

Flyplassen opererer med offentlig transport i form av busser som går fra Orly til Paris. Se da etter “Orlybus” som er det rimeligste alternativet til omkring 90 kroner. Bussene kjører ca. hvert 15-20 minutt.

En annen løsning er bussene fra Le Bus Direct som tar ca. 120 kr for turen.

Taxi:

Taxi fra Orly og inn til sentrum er et godt alternativ, men hold deg unna rushtrafikken. Forvent å betale fra 350-400 kr for taxituren. Det er vanlig å tipse med omlag 5-10 % hvis servicen er god. Så godt som alle tar betaling med kort, men du kan naturligvis også betale med kontanter.

Konklusjon:

Både tog og buss er fullgode alternativer fra Orly, og de funker mer enn bra nok. Prisen er heller ikke så gal, men er dere flere i reisefølget vil det være fordelaktig å vurdere taxi eller airport pickup.

Det å reise med tog eller buss krever ofte bytte av transport underveis, hvilket du slipper med airport pickup og taxi. Personlig synes jeg det er mer beleilig og ikke minst behagelig å kunne sette seg rett inn i en bil som tar deg direkte til hotellet, men det er opp til hver enkelt. Kan selv gå god for airport pickup fra Welcome Pickups. En genial transporttjeneste som gjør reisen veldig mye enklere.

Anbefalt hotell like ved Charles de Gaulle:

Skulle du trenge overnatting like ved Charles de Gaulle kan hotellet Pullman Paris Roissy Cdg Airport anbefales på det sterkeste. Her bor du i praksis rett over veien for flyplassen. Knappe 50 meter fra hotellet går shuttlebussen som frakter deg rett til flyplassområdet.
Rene og fine rom med stor TV, eget bad, gratis Wi-Fi og velværeprodukter inkludert i prisen. Behagelige senger med god pute. Frokosten har et svært bra utvalg av både varmt og kaldt pålegg. Attraktivt innendørs svømmebasseng med badstue og treningsrom.

Se flere bilder av rom og priser

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer