Disneyland i Paris | Paristips.no
  • Meny
  • Meny

Disneyland i Paris

Den velkjente fornøyelsesparken Disneyland har adresse omlag 40 km øst for Paris. Disneyland er en av de aller mest populære attraksjonene i området rundt Paris og det med god grunn.

Her samles barnefamilier, Disney-tilhengere og generelt folk som ønsker noe annet enn de vanlige severdighetene i sentrum.

Billetter til Disneyland

Disneyland billetter

En reise til Disneyland er verdt en tur i seg selv. Her kan du ta del i noen av de mest ikoniske severdighetene i verden, et imponerende utvalg temaparker og sesongbaserte attraksjoner. At parken ligger i nærhet til de kjente turistmålene i Paris er heller ingen ulempe.

Billetter til Disneyland bestiller du enkelt på nett gjennom Disneylands samarbeidspartner, Get Your Guide. Her kan du kjøpe billetter til enten Disneyland-parken eller til Walt Disney Studios, alternativt kan du bestille adgang til begge parkene samtidig. Prisen blir noe dyrere om du ønsker adgang til begge parkene. Du kan kjøpe billetter til Disneyland samme dag, men du sparer penger på å bestille i forveien.

Avbestiller du inntil tre dager i forveien kan du få hele beløpet refundert til konto. Bestill billetter her

Hva finnes på Disneyland?

Disneyland er ikke bare en vanlig fornøyelsespark, men er satt sammen av to temaparker og syv hoteller. Selve parken går ofte under navnet Euro Disney. Den første temaparken er Disneyland Park Paris. Her finner du Adventureland, Discoveryland, Fantasyland, Frontierland og Main Street USA. For å enklere komme bevege deg fra «land» til «land» kan du bruke Disneytoget.

Eurodisney Paris

Den andre temaparken har navnet Walt Disney Park Paris og består primært av studio og produksjonsmateriale. Kall det gjerne parken som tar for seg alt som skjer “behind the scenes”. Her finner du Front Lot, Hollywood Boulevard, Production Courtyard og Toon Studio.

I tillegg til disse enorme temaparkene finnes en 9-hulls og en 18-hulls golfbane, flust med restauranter, bowlingbane, diskotek, Disney Village, kinosal og en hel drøss av ulike live shows. Disneyland inneholder dessuten en kunstig innsjø som fungerer mest som et avslappende område der du kan koble av fra alle parkene.

Hvordan kommer du deg til Disneyland Paris?

Et godt alternativ er å benytte seg av toglinjen RER A. Dette er et ekspresstog som går direkte til Disneyland i Paris fra Paris sentrum. Toget stopper bare 100 meter fra Disneyland, på endestasjonen kalt Marne-la-Vallée Chessy. Fra sentrum kan du gå på toget fra stasjonene Gare de Lyon, Chatelet Les Halles, Auber og Nation.

Prisen for togbillett til Disneyland ligger på ca 55 kroner. Avgangene går omtrent hvert 15 minutt og bruker 40 minutter før de ankommer Disnelyland. De første togene starter å gå rundt 05:30 og de siste togene fra Disneyland returnerer rundt 00:20.

Disneytransport

Et annet alternativ er «Disneyland Paris Express». Dette er en pakke der du får transport fra Paris fra en av fire holdeplasser i Paris, i tillegg til inngangsbillett til begge parkene. For denne pakken betaler du 680 kr pr voksen og 550 pr barn. Billettene kan enten kjøpes fra Disneyland i Paris sin hjemmeside, fra resepsjonen på hotellet deres eller fra et av de mange turistkontorene i Paris.

Med bil

Dersom du kjører fra Paris er det best om du tar motorvei A4 mot Strasbourg/Metz. Denne motorveien finner du sør-øst for sentrum i dersom du kjører forbi togstasjonen Gare de Lyon. Følg A4 og ta av ved avkjørselen til Disneyland.

Dersom du velger å leie bil i Paris får du i tillegg med deg den vakre, franske naturen som venter deg i din tur til Disneyland, samt total frihet når det gjelder reisetider.

Adresse: Place des Passagers des Vents, 77700 Chessy

Åpningstider:
Dette varierer, men generelt er tidene noe rundt følgende:
Høst, vinter og vår:
Mandag-fredag: 10.00 – 21.00
Lørdag – søndag: 10.00 – 22-00

Sommersesongen:
Alle dager: 10.00 – 23.00

Inngangspriser:
Det første du må tenke på er hvorvidt du ønsker å se én eller begge parkene. Deretter må du bestemme deg for om du vil ha en såkalt fleksibel billett, dvs at du står fritt til å velge hvilken dag du vil besøke parken på. Det andre alternativet er fastsatt dag.

I samme slengen kan du tenke på om du ønsker shuttle fra Paris. Personer fra 12 år og oppover regnes som voksne. Barn går fra 3-11 år. Barn under 3 år kan besøke parken gratis.

Prisene varierer, men i hovedsak ligger de rundt dette nivået:

Voksne: 700 kr og oppover
Barn (3-11 år): 650 kr og oppover
Barn under 3 år: Gratis

Mer om billettpriser kan du finne på Disneys offisielle nettside her.

Tips: Av og til finnes det billetter til rabatterte priser hos Disney’s samarbeidspartner, GetYourGuide. Disse billettene finnes her.

 

Anbefalt hotell nær Disneyland:

Med omlag 10 minutters gange til parkene bor du sentralt på Disney’s Hotel Santa Fe. Fra hotellet går det shuttletransport til parkene. Hotellet er innredet i karakteristisk Disney-stil både på rom og i fellesområder.  Jevnlig møter du Disney-figurer på hotellet.

La én ting dog være sagt: Dette er ikke et luksushotell, men et hotell for hele familien. Det er et sted der barn kan være barn, både i form av støynivå og aktivitet, noe mange foreldre setter stor pris på. Flere av hotellene rundt Disneyland har et prisnivå som ikke gir god valuta for pengene. På Disney’s Hotel Santa Fe vil jeg påstå du får mye igjen for det du betaler.

Rommene innehar et enkelt, men trivelig interiør. TV-en viser naturligvis Disney-programmer, blant annet. Eget bad med hårføner og velværeprodukter. Daglig rengjøring. God frokost og flere middagsalternativer i buffetrestauranten.

Se priser på rom og flere bilder

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *