Hvilke flyplasser finnes i Paris? | Paristips
  • Meny
  • Meny

Hvilke flyplasser finnes i Paris?

Paris har to hovedflyplasser, “Orly” og “Paris-Charles de Gaulle Airport”. I tillegg finnes de to mindre flyplassene “Beauvais Tillé” og ” Le Bourget” som for tiden bare har flyvninger med privatfly og utstillinger.

Orly

Femten kilometer sør-øst for Paris ligger “Orly”. Dette er en flyplass av stor størrelse som for det meste har trafikk fra Europa og innenlands. Flyplassen er inndelt i to terminaler, terminal øst og vest. Den østre terminalen har flyvninger fra et par selskaper, mens den søndre tar for seg mesteparten av langdistansetrafikken.

Charles de Gaulle

Den største flyplassen i Paris er dog “Charles de Gaulle”. Den er plassert omkring 25 kilometer nord for Paris. Flyplassen tar andreplassen etter Heathrow over de største flyplassene i Europa.

I motsetning til “Orly” har “Charles de Gaulle” tre terminaler, CDG1, CDG2 og CDG3. Mens det er mest folksomt på CDG1, er CDG2 hakket mer moderne og praktisk tilpasset de reisende. CDG3 er en liten terminal og har for det meste flyvninger fra det britiske lavprisselskapet “Easyjet”.

Når det gjelder å komme seg fra Charles de Gaulle til sentrum har vi skrevet mer om dette i denne guiden. På generelt grunnlag vil jeg anbefale å enten benytte seg av tog eller de praktiske transportbilene fra Welcome Pickups. Sistnevnte tilbyr effektiv transport med avbestillingsforsikring og egen sjåfør fra flyplassen. Prismessig kommer du noe rimeligere ut enn ved å bruke taxi.

Øvrige mindre flyplasser

Halvannen times kjøretur utenfor Paris finnes den mindre flyplassen “Beauvais Tillé”. Flyplassen har for det meste lavprisflyvninger og mye trafikk fra blant annet Barcelona, Oslo og Stockholm. Flyplassen har alt det grunnleggende man trenger på en flyplass, i tillegg til en god sikkerhetskontroll.

Etter at “Le Bourget” ble stengt for trafikk i 1980, arrangeres kun utstillinger og øvrige arrangementer her. Annethvert år finner begivenheten “Paris Air Show” sted på flyplassen.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar