Romantisk weekend til Paris? Disse 6 tingene burde du gjøre.
  • Meny
  • Meny
Paris romantiske tips a gjore attraksjoner hva Frankrike

Romantisk weekend til Paris? Disse 6 tingene burde du gjøre

Thomas Jefferson skal ha sagt noe slikt som at ”Et opphold i Paris gir deg en leksjon i historie, skjønnhet og meningen med livet”. For mange er Frankrikes hovedstad et symbol på romantikk og kjærlighet. Hit drar vi når vi flørter og viser at vi er glade i hverandre. Her er 6 ting å gjøre i Paris, som passer utmerket til nettopp dette.

Dans tango ved Seinen

Tango Seinen Paris dans arrangement dansing

I det femte arrondissement finner dere flere små amfiteatre langs Paris’ berømte elv. Der danses det tango om kveldene så lenge været tillater det. Enten dere er fullt utlærte eller nybegynnere, alle kan være med. Mange velger å bare sitte ved et bord med en god flaske rødvin, mens de nyter utsikten av glade og dansende mennesker langs elvebredden. Tango er forførende og sexy, og passer nesten bedre inn ved Seinen i Paris enn i Argentina.

Del en porsjon østers

osters ostersbar tips hvor finner du det Paris Frankrike

Østers, eller ”huitres” på fransk, påstås å kunne gi oss en aldri så liten oppsving i trangen til elskov. Om det stemmer eller ei skal være usagt. Det som er sikkert er at østers inneholder det viktige mineralet sink, som blant annet gir en boost i energien og får oss til å føle oss vel.

En av de mest sjarmerende fiskerestaurantene i Paris, og som byr på deilige og ferske østers, er L’Ecalier du Bistrot. Bistroen finner dere i 22 Rue Paul Bert, ei gate som bugner av små og intime spisesteder. Stedet egner seg for en romantisk middag, med herlig mat og vin som passer utmerket til.

Le mur des je t’aime

Kjaerlighetsvegg Paris kunstner hvor kan du se

Kjærlighetsveggen ble laget av artisten Claire Kito og Frederic Baron, og ligger ikke så langt i fra den kjente basilikaen Sacré Coeur. Som en motvekt mot elendigheten og all individualismen i verden, har de to samlet sammen ordene ”jeg elsker deg” på over 250 forskjellige språk.

Finnes det et bedre sted for å ta et par-foto? I Paris? Ja, helt sikkert, men kjærlighetsveggen er verdt å få med seg. Dere finner monumentet i en vakker hage på plassen Jehan Rictus des Abbesses, i Montmartre.

Lås fast kjærligheten

Pont des Arts bro Paris hengelas hvor henger de

På broene Pont des Arts og Pont de l’Archeveche skriver man datoen man møttes første gang på en hengelås, setter låsen på gjerdet og kaster nøkkelen i Seinen. Dette er blitt så populært at det skaper problemer. Det har hendt at deler av gjerdene har kollapset og har måttet blitt forsterket, på grunn av all vekten fra tusener av hengelås. I tillegg er det neppe bra for elva med alle de nøklene.

Vi anbefaler turen uansett, spesielt til Pont des Arts. Broen var den første som ble laget i metall i Paris, tilbake i 1802, og er i dag regnet som en av byens vakreste. Ta med en flaske rosévin og titt på folk og livet langs elva.

Kul nattklubb med småskitten blues

På Le Caveau des Oubliettes kan dere nyte et godt glass mens dere lytter til forførende musikk. Klubben ligger i 52 Rue Galande og er den eldste jazzklubben i Paris. Vinkjelleren er velkjent som et aldri så lite skattekammer, og musikken alltid i toppklasse.

Stilen er mest i blues-jazz-gata og er tilgjengelig selv om man ikke er bevandret i sjangeren. Beste dag er lørdag, men sørg for å være der tidlig. Her blir det fort fullt.

En Champagneaften på Trocadéro

Radisson Blue Le Dokhan’s Hotel i Paris Trocadéro har en fantastisk hyggelig champagnebar med samme navn (Le Dokhan’s). Her kan dere nyte mer enn 70 forskjellige varianter av det beste fra champagnedistriktet. Baren er elegant innredet med panel i mørkt tre, detaljer i gull og dype stoler man kan synke ned i.

Atmosfæren er romantisk og har et preg av 1800-tallet over seg. Har man velfylt lommebok, kan man sette prikken over i-en med en liten porsjon kaviar på si.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *