Champs-Élysées i Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny

Champs-Élysées i Paris

Champs-Élysées en av verdens mest berømte gater og huser kinoer, kafeer og dyre butikker. Franskmennene kaller gaten for den vakreste gaten i verden.

Gaten er to kilometer lang og innehar forretninger som Yves Rocher, Cartier, Hugo Boss, Mercedes Benz og verdens største Adidas-butikk. Blir du sulten kan du velge og vrake i mat fra alle verdens kjøkken, i tillegg til McDonald´s-burgere og avslutte med iskrem fra den verdensberømte produsenten Haagen-Dazs.

Laduree makroner Paris

Les også om det berømte varehuset LE66 i artikkelen shopping i Paris som ligger langs Champs-Élysées. Motehuset er kjent for et utmerket utvalg moteklær, både fra franske og internasjonale designere. Jeg kan anbefale å legge turen innom flaggskipbutikken til Ladurée, trolig verdens mest kjente produsent av makroner. Det å kjøpe makroner i denne butikken er som en velsmakende reise i tid!

Stemningsbilde fra Champs-Élysées slik vi kjenner gaten:

champs-elysees-paris-gate

En rekke begivenheter finner sted på Champs-Élysées. Avslutningen på Tour de France har siden 1975 funnet sted her, i tillegg til Europas største militære parade som masjerer nedover gaten. Ellers kan du være heldig å støte på begivenheter som feiringen av nyttårsaften eller andre franske feiringer. Ønsker du å bruke tiden på et museum kan Grand Palais, Petit Palais eller Triumfbuen være verdt et besøk.

Tips til anbefalte guidede turer og opplevelser ved Champs-Élysées kan du finne her.

Champs Elysees Paris kafe

Åpningstider Champs-Élysées:

Åpningstidene vil variere fra butikk til butikk da hver enkelt utsalgssted bestemmer sine egne åpningstider, men dette vil være de generelle åpningstidene:

Mandag – lørdag:
10.00 – 20.00

Enkelte butikker holder åpent til 22.00 fredag og lørdag. Noen forhandlere holder dessuten stengt fra ca. 14.00 – 16.00 grunnet “siesta”. Dette gjelder primært butikker som ikke ligger langs selve hovedgaten, men i stikk- og parallellgater.

Søndager holder de fleste butikker stengt.

Anbefalt hotell ved Champs-Élysées:

Området er et av de mest sentrale i Paris, mye på grunn av nærheten til Champs-Élysees, Triumfbuen og Eiffeltårnet. Bare et steinkast unna Newhotel Roblin finner du flere store varehus. Mange av butikkene i nærområdet er dessuten åpne på søndager. Interiørdesigneren Flamant er hjernen bak hotellets vakre detaljer.

Flotte og rene rom som hver og en er utstyrt med seng med overmadrass. Luksuriøst sengetøy som legger behagelige rammer rundt en god natts søvn. Eget bad med gratis velværeprodukter. God frokost og velfungerende WiFi.

Se flere bilder av rom og priser

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 kommentarer