De store shoppinggatene i Paris | Paristips.no
  • Meny
  • Meny

De store shoppinggatene i Paris

En av de ligger rangert som den dyreste handlegaten i Europa, vet du hvilken det er snakk om?

Paris har et rikt utvalg handlegater, noen mer kjente enn andre. Den virkelig store gaten som også deles av en tifelts motorvei, har navnet Champs Elysées. Med start ved Concordeplassen og endepunkt ved den klassiske Triumfbuen, strekker den seg med en total lengde på to km.

Refererer til tidligere i artikkelen og kan nevne at Champs Elysées er den dyreste handlegaten i Europa. Til opplysning ligger Oxford Street og Bond Street på henholdsvis andreplass og tredjeplass, begge lokalisert i London.

Champs Elysees Paris

Den populære handlegaten er 70 meter bred og har vakre trær på hver side. Gaten er spesielt vakker om natten da lysene tennes og skaper en totalt magisk stemning. Av kjente butikker innen haute couture og smykker finnes blant annet Cartier, Christian Dior, Yves Saint Laurent og Chanel.

Shoppingstrøket for den fotballfrelste

Langs Les Halles finner du 180 butikker og mulighet for gode kupp innen chic og trender. Den fotballfrelste vil finne glede i å ta turen innom butikken til Paris Saint Germain, fotballaget til Paris. Her finner du to etasjer med drakter, baller og alt du skulle trenge av supporterutstyr.

Shoppingstrøket for deg som elsker shopping

Et par kvartaler unna ligger en annen gate som er helt elementær når du besøker Paris med shoppinghensikter. Gaten lyder navnet Faubourg St Honoré. Avenyen er spesielt perfekt for deg som er kunstinteressert og spesielt for deg med sansen for billige second hand klær fra de kjente designerne som Prada, Louis Vuitton og Gucci.

Med sine mange gallerier finner du mange verker av dyktige kunstnere og et godt utvalg fransk interiør. Av designere langs gaten kan det nevnes Chanel, Nina Ricci og Guy Laroche. Den fashionrike shoppinggaten ligger i det populære området rundt Arc De Triumpf.

Shoppingstrøket for de kongelige

Avenue Montaigne Paris Frankrike shopping

I en sidegate fra Champs Elysées finner du Avenue Montaigne. Gaten huser alle de store navnene innen moteverdenen og tilbyr drøssevis med klesbutikker. I avenyen finner du også hotellet “Plaza Athenée” som er et populært tilholdssted for kongelige og filmstjerner.

Er VISA-kortet velfylt nok kan du velge og vrake i Escada, Dolce & Gabbana og avslutte dagen med underholdning på “Théâtre des Champs-Elysées”.

Anbefalt hotell nært de gode shoppinggatene:

Med sin sentrale beliggenhet i det 2. arrondissement i Paris, bor du rett ved mange av de store shoppinggatene. Opéra Garnier og Louvre-museet ligger knappe 10 minutters gange fra hotellet.  Som gjest på Hôtel Square Louvois har du gratis adgang til å bruke hotellets innendørsbasseng og døgnåpent treningsrom.

Rommene er smakfullt innredet med klassisk design og behagelige senger. Alle rom har kaffemaskin fra Nespresso, TV og minibar. Eget bad med badekåper, tøfler og velværeprodukter. Frokost med godt utvalg som kan nytes i restauranten eller på rommet.

Se flere bilder av rom og priser

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *