Rue Mouffetard - stedet for matshopping i Paris | Franske fristelser
  • Meny
  • Meny
Rue Mouffetard matshopping marked matbutikk gourmet delikatesse Paris

Rue Mouffetard – stedet for matshopping

Lokalisert i det femte arrondissement, nærmere bestemt i Latinerkvarteret i Paris ligger gaten vi kjenner som Rue Mouffetard, en svært livlig gate som i dag huser et vell av restauranter, kaféer, butikker og markeder. Gaten er rester av en eldre, romersk vei og innehar faktisk fortsatt bygninger datert tilbake til 1100-tallet.

Til tross for intense gatekamper og mye fiendtlighet gjennom årenes løp så er det i dag spesielt shopping og gastronomiske nytelser som står i sentrum. Da spesielt gjennom klassiske og franske retter, servert på et av gatens brasserier, eller blant et av de mange markedene som har blitt et av de virkelig store trekkplastrene.

Rue Mouffetard matshopping bakeri konditori Paris

Matmarked langs Rue Mouffetard

Er du matinteressert, og kanskje en smule frankofil burde du definitivt komme deg til Rue Mouffetard når markedene holder oppe. Dette er en gylden sjanse til å meske deg med franske fristelser og økologiske råvarer i alle verdens farger og fasonger. Det hersker en helt særegen, god atmosfære blant de mange tilbyderne når markedet virkelig koker. Poser og varer veksler eier, penger overleveres og middagen er sikret for denne gang. Kanskje er det blåskjell som ligger i papirposen som siden skal tilberedes til Moules-frites, en klassiker med dampede blåskjell og pommes frites?

Det selges selvfølgelig ikke bare sjømat, men også horder av grønnsaker, frukt, patéer, kjøtt, utsøkte konditorvarer og franske oster. Markedene holder oftest kun oppe i helgene så sørg for å planlegge godt.

Rue Mouffetard matshopping bakeri konditori Paris

Selv om Rue Mouffetard innehar flere butikker innenfor ulike markedsgrupper, er det først og fremst foodies som har mest å hente i denne gaten. Her gjelder det å dra på med de kjente matklisjéene og nyte godbiter som franske mandelmakroner, hjemmelaget konfekt, marmelader og gode, franske rødviner fra Bordeaux. Hva med å avslutte handleturen med et avslappende stopp innom en av fortaukaféene der dere nyter et skikkelig stykke “Quiche Lorraine”, Frankrikes kanskje mest kjente pai?

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *