Dette er de aller beste makronene i Paris
  • Meny
  • Meny

Dette er de aller beste makronene i Paris

Noe av det beste med å besøke et nytt reisemål er å utforske den lokale maten. Frankrike er kjent for sine baguetter, gryter og gode viner, men det er ikke nødvendigvis derfor folk fra hele verden farter til Paris. Makroner derimot… Jeg er skråsikker på at flere tusenere hvert eneste år lar ferien falle på Paris utelukkende på grunn av deres utsøkte makroner!

Disse små munnfullene av perfekt håndverk med smak av sjokolade, pistasje og bringebær. Crispy på utsiden, silkemyke inni. Tennene kan løpe i vann av mindre! Hvor får du tak i de aller beste makronene i Paris? Vi har testet noen av stedene og sitter igjen med en klar anbefaling.

Ladurée

Kanskje det aller mest populære stedet i Paris når det kommer til makroner. Grunnlagt i 1862 og har etter hvert blitt verdenskjent for sine søtsaker, da primært på grunn av makronene. Selv om butikken finnes i flere land ligger selve flaggskipbutikken langs Champs-Élysées. For øvrig kan du finne flere utsalgssteder rundt om i Paris, blant annet på Printemps og ved Jardin de Tuileries.

Ladurée leverer kvalitet så det holder i alle ledd, noe som bekreftes idet du ser hvor lang køen kan være i filialen langs Champs-Élysées. Fortvil dog ikke, køen går fort. Vi brukte omlag 10 minutter da det stod ca. 30-40 mennesker foran oss i køen.

Smaken er som kjent som baken, men personlig vil jeg anbefale smakene sjokolade, pistasj, karamell, vanilje og sitron. Klassiske, rene smaker som alle smakte nydelig! Makronene leveres i cellofan eller gaveboks, og overrekkes i en flott pose. Eksklusivitet i alle ledd. Prisen ligger på omtrent samme nivå som Pascal og Sebastien Bruno her hjemme, noe avhengig av valutakurs selfølgelig.

Tips: Kjøp med deg makroner på vei hjem. De har et utsalgssted på både Orly og Charles de Gaulle flyplass.

Skal love deg at de smakte like godt (bedre, kremt) som de ser ut:

laduree-makroner-beste-paris

Én av alt, takk!

laduree-makroner-paris

Kjent ordtak: I Paris teller man ikke kalorier.

kaker-makroner-laduree-paris

Pierre Hermé

makroner-paris-pierre-herme

Ladurée og Pierre Hermé blir ofte omtalt som selve kongene av den makronske verdenen i Paris. Mannen som startet sin karriere som lærling i en alder av 14 år hos den legendariske konditoren Gaston Lenôtre har med årene bygget opp et imponerende imperium av utsalgssteder.

Pierre Hermé ligger lokalisert ved flere ulike steder i Paris. Vi valgte derimot å besøke utsalgsstedet som holder til i 4 Rue Cambon, nærmere bestemt like ved Jardin des Tuileries. Butikken har ikke det samme kundetrykket som Ladurée i Champs-Élysées, og følgelig slapper du mer av idet du ankommer butikken. Vi besøkte stedet midt på dagen og kunne enkelt vandre fritt nærmest alene i butikken. Personalet er både hyggelige og behjelpelige med å anbefale smaker som passer for dine smaksløker.

Den trivelige damen bak skranken kunne anbefale smakene med aprikos og pistasj, salt karamell, sjokolade og bestselgeren sjokolade og pasjonsfrukt. Sistnevnte helt latterlig god. Disse herlighetene med sjokolade og pasjonsfrukt er verdt turen i seg selv!

Andre anbefalte butikker med makroner

Et annen høyt respektert utsalgssted er Carette, velrennomert for sine makroner med fyll av nydelige syltetøy og silkemyk ganache. Med sin plassering nær Eiffeltårnet vil du gjøre klokt i å kjøpe en eske med makroner fra Carnette mens du nyter synet av gammel storhet fra Trocaderó-plassen.

Prøv også Pain de Sucre, et annet stort navn innen konditorverdenen i Paris. Duoen Nathalie Robert og Didier Mathray jobbet tidligere på restauranten til Pierre Gagnaire med tre stjerner i Michelinguiden, men skiftet beite og startet konditori. Lokalisert i hjertet av Paris, nærmere bestemt i Rue Rambuteau. Makroner i verdensklasse, men jeg vil også anbefale deg å prøve noe fra det gode utvalget av terter, små biter av sjokolade og marshmallows.

Anbefalt hotell nært de beste makronene:

West End Hotel har virkelig blitt et av mine favoritthoteller i Paris. Sentral beliggenhet like ved Champs-Élysées gjør plasseringen perfekt. Du bor nært kjernen av Paris, men samtidig idyllisk til i en sidegate. Ladurée ligger knappe 500 meter fra hotellet! I gangavstang ligger dessuten severdigheter som Triumfbuen, Eiffeltårnet og Grand Palais.

Hotellet har en vakker fasade som tar deg tilbake til selve essensen av parisisk byplanlegging. Med totalt 49 rom er hotellet lite nok til at du kjenner på den intime, boutique sjarmen. Er du heldig får du balkong med utsikt til Eiffeltårnet, mer romantisk kan det nesten ikke bli.

Det koster litt ekstra, men det du får igjen i kvalitet på rom, frokost og beliggenhet er så definitivt verdt pengene.

Se priser på rom og flere bilder

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *