Paris er mer enn motehus - det er også billig shopping | Paristips
  • Meny
  • Meny

Paris er mer enn bare motehus, det er også billig shopping

Shopping i Paris betyr ikke bare luksuriøse designervarer, uendelige museer og severdigheter. Det er også gode tilbud, selv midt i byen.

Shoppingtur til Paris er en drøm for mange. Kombinasjonen med sightseeing, fransk mat og shopping er svært attraktiv. Men, hvor i Paris skal man dra for å få med seg det beste av severdigheter og de beste tilbudene på klær, elektronikk og alkohol?

De store kjøpesentrene

Frankrikes hovedstad er delt inn i 20 arrondissement, eller bydeler. Det første arrondissementet starter midt i Paris med Louvre. Et godt utgangspunkt for de som er interessert i kunst og historie og hovedgaten Champs Élysées med alle de kjente og eksklusive motehusene, men her er det også mange turister som shopper så det er flere klesbutikker med rimelige og moteriktige klær. I området rundt Les Halles er det flere shoppinggater som også var brukt som markedsgater på 1800-tallet. I gatene rundt Les Halles finner man de store butikkjedene og andre trendy og små butikker.

Galeries Lafayette Paris

Av store kjøpesenter bør Printemps og Galeries Lafayette nevnes, begge ligger i Boulevard Haussmann i det åttende og niende arrondissementet. Her finnes alt fra eksklusive merker til billigere klær. Lysets by er ikke bare dyre klær, det finnes også mange vintage og bruktbutikker hvor man kan shoppe billige klær. Disse butikkene er det mange av i Montmartre, en populær bydel som også er kjent for basillikaen Sacré-Cœur og en av de beste utsiktspunktene over Paris.

Billig alkohol på supermarkedene

Gode viner, konjakk og champagne er noe mange forbinder med Frankrike og Paris og noe som bør nytes på en bistro eller en gaterestaurant. Ikke vent til taxfree på hjemreisen med å kjøpe billig alkohol. Alle supermarkeder selger alkohol og noen har et enormt utvalg fra dårlige viner og konjakk til gode, eksklusive varer til en rimeligere pris enn hva man ellers kan finne.

Nicolas vinbutikk Paris

Et alternativ til supermarkedene er kjeden Nicolas. De er å finne i nesten alle bydelene i Paris og de har en lang historie i vin og alkoholutsalg. Det er cirka 150 utsalgssteder rundt om i Paris. Nicolas var den første vinforhandleren i Paris og har eksistert i nesten 200 år. Kjeden er kjent for å gi gode råd og for sitt brede sortiment av varer.

Hvor kjøper du rimelige elektroniske duppeditter?

elektronikk-paris

Det er kanskje noe overraskende at Paris også er et utmerket sted for å kjøpe billig elektronikk. Det tolvte arrondissement er bydelen for elektronikk og her er det mange gater hvor man kan gjøre et kupp, både med tanke på utvalg og pris. Rue Mongallet er en elektronikkshoppers paradis. I denne gaten er det mange elektronikkbutikker og billige produkter på grunn av all konkurransen med nabobutikkene.

For reservedeler og det siste skrik i elektronikk til rimelig pris er Boulevard Diderot gaten og spesielt Cyclades Electronique. Det er også to store rabattkjeder på elektronikk i det tolve arrondissement, Surcouf of Fnac. Disse har også fabrikkutsalg i denne bydelen som er verdt å oppsøke.

Shopping i Paris trenger ikke være dyrt, man kan lett finne billige klær, elektronikk og alkohol når man vet hvor man skal dra.

Anbefalt rimelig hotell i Paris:

Som en forlengelse av anbefalingene til billig shopping, vil jeg komme med en anbefaling til et hotell. Personlig mener jeg Hotel International Paris gir uvanlig bra valuta for pengene. Det er nesten et kupp å få så moderat prisede hotellrom. Beliggenheten er sentral, bare 300 meter fra koselige Canal St. Martin.

Moderne rom med skrivebord, minibar og eget bad med dusj, hårføner og velværeprodukter.  God kontinental frokost med varme og kalde retter, samt ferske franske bakverk.

Se flere bilder av rom og priser

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *