Triumfbuen i Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny

Triumfbuen i Paris

I den vestre enden på Champs-Élysées ligger monumentet med navn Triumfbuen, eller Arc de Triomphe på fransk. Utsikten fra toppen av Triumfbuen er fenomenal og gir deg skue til attraksjoner som Eiffeltårnet og Sacré-Coeur.

Monumentet hedrer de som sloss for Frankrike, spesielt under Napoleons-krigen. På innsiden og toppen av buen finner man navn på generaler og soldater. Buen ble konstruert i 1806 og er den nest største av sitt slag med en høyde på 45 meter. Mer informasjon om Triumfbuen finner du på denne offisielle nettsiden.

All biltrafikken har medført at triumfbuen har mørknet med årene, i 1965 ble monumentet bleket og i 2011 ble det gjort det samme for å opprettholde de vakre steinfargene.

Slik ser undersiden av Triumbuen ut:

triumfbuen-paris-undersiden

Legg turen til toppen

Ønsker du deg til toppen av triumfbuen kan du enten ta de 284 trinnene til toppen av buen eller ta heisen og slippe unna med 46 trappetrinn. En fin markering å få med seg er den årlige militærparaden 14. juli som starter ved Triumfbuen og går ned Champs-Élysées.

Da monumentet står plassert midt i en sterkt trafikkert rundkjøring vil du ankomme bygget ved å ta undergangen. Det å gå rundt midt i rundkjøringen og betrakte Triumfbuen fra bakkenivå er gratis. Ønsker du deg derimot til toppen av bygget er prisen på ca. 12 euro. Barn under 18 går gratis.

Det kan tidvis være lange køer for å komme seg til toppen. Det kan være lurt å kjøpe en billett som gjør at du slipper køen. Billett for dette kan kjøpes her.

Komme seg til Triumfbuen:

Ta metroen til stoppet Charles de Gaulle Étoile. Metrolinjene 1, 2 og 6, samt toglinje RER A kjører hit.

Anbefalt hotell nært Triumfbuen:

Sentralt plassert i det meget vakre 8. arrondissement i Paris ligger Le 123 Elysees – Astotel Hotel. Knapt 5 minutter å gå til Champs-Élysées. Triumfbuen ligger omlag 1 kilometer fra hotellet.

Det 4-stjerners hotellet tilbyr totalt 41 rom. Rommene er lydisolerte, og har air condition, god TV og eget bad. Minibaren på rommet fylles opp daglig med gratis alkoholfrie drikkevarer. Gratis snacks, kaker og drikkevarer er tilgjengelig i lobbyen fra om ettermiddagen og kvelden.

Se flere bilder av rom og priser

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *