Eiffeltårnet i Paris | Paristips.no
  • Meny
  • Meny

Eiffeltårnet i Paris

Eiffeltårnet har med sine 300,65 meter, etter hvert blitt et ikon for Frankrike og et samlingspunkt for turister som vil se Paris´ attraksjoner. Medregnet antennen er Eiffeltårnet målt til 324,8 meter. Tårnet ble bygget i 1887 og brukes i dag til observasjoner og radiosendinger, i tillegg til å være en gigantisk turistmagnet.

Det har omkring 5,5 millioner besøkende årlig og ble oppkalt etter ingeniøren som designet tårnet, Gustave Eiffel. På vinterstid lages det en skøytebane i første etasje.

Er du glad i å gå på skøyter kan en tur på isen i Paris være en fantastisk opplevelse! Gjennom tidene har det dog blitt populært å hoppe i fallskjerm fra Eiffeltårnet, noe som oftest ender med arrestasjoner eller dødsfall.

Den østerrikske skredderen Franz Reichelt døde i 1912 etter å ha forsøkt å hoppe ut av tårnet i sin hjemmelagde fallskjerm. Tårnet består av en første etasje som ligger 57 meter over bakken, andre etasje på 115 meter og toppen på 276 meter.

Billetter til Eiffeltårnet

Bestill billetter til Eiffeltårnet

Gjør turen til Paris helt unik med å bestille adgangsbillett med heis som tar deg rett til 2. etasje eller til toppen av Eiffeltårnet. Billetten bestilles gjennom den verdenskjente samarbeidspartneren Get Your Guide.

Tidligere reisende kan fortelle at denne praktiske adgangsbilletten gir et nydelig skue over byen og hvor dere får et vakkert overblikk over byens mange attraksjoner. Det hele kombineres med spennende informasjon fra kunnskapsrike guider.

Fordelen med å bestille på nett er at du slipper å stå i kø for å kjøpe billett på bakkeplan. Det sparer dere for mye tid.


Ved bestilling velger du om du ønsker billett til 2. etasje, eller bli med videre til toppen fra 2. etasje. Dette koster litt ekstra. Barn under 4 år blir med gratis. Bestill billetter her

 

Restauranter i Eiffeltårnet

Eiffeltårnet utsiktsplatå

Ønsker du å spise utsøkt fransk mat tilbyr Eiffeltårnet flere restauranter – 58 Tour Eiffel i første etasje, gourmetrestauranten Le Jules Verne i andre etasje, og flere enkle spisesteder i både første og andre etasje.

Mens de mindre restaurantene tilbyr en sandwich med drikke til ca. 65 kroner, kan Le Jules Verne friste med en seksretters sesongtilpasset meny med de beste råvarene man har for hånden. Vær obs på at det kan være lurt å reservere bord, særlig rundt spesielt populære dager som nyttårsaften og Valentine´s Day.

Åpningstider

eiffeltaarnet-billetter-ko-bakken

Gjennom høysesongen fra 13. juni til 31. august har Eiffeltårnet åpent fra kl. 09.00 til 24.00. Resten av sesongen begrenser åpningstidene seg til kl. 09.30 til 23.00.

Tilgang til toppen av tårnet kan være begrenset grunnet dårlig vær eller for stor pågang av besøkende. Rullestolbrukere har tilgang til den øverste etasjen, men tillates ikke å være med til toppen av hensyn til sikkerheten.

Priser:

Prisene vil variere ut ifra hvor høyt i tårnet du ønsker å komme. Voksne må regne med å betale ca. 375 kroner for å ta heisen fra bakken til toppen av tårnet, 250 kroner for å ta heisen fra bakken til 2. platå, og ca. 150 kroner for å ta trappetrinnene. Barn og voksne under 24 år har rabatterte priser.

Når på døgnet er det best å dra?

Køene er som regel svært lange uansett når du velger å dra, men statistisk sett er de alltid kortest like etter åpningstid og like før stengetid.

Tips for å slippe køene

1. Kjøp billetter på forhånd på nett.

Billettene kan du kjøper du på Eiffeltårnets offisielle nettside. Print ut billettene, eller ha de med deg på mobil som elektronisk billett. Ulempen med dette er at du begrenser deg til en dato og et klokkeslett.

Et annet anbefalt alternativ er å kjøpe billetter som gjør at du kan gå forbi køen og direkte opp til 2. etasje i Eiffeltårnet. Billettene kan kjøpes her.

2. Ta trappen.

Jeg har snakket med flere som mener at det å ta trappetrinnene opp til 2. etasje har gitt opplevelsen en helt annen dybde. Du kan ta det i ditt tempo, og unngår samtidig det største trykket. Tenk så flott å stoppe underveis for å ta bilder!

Dessuten slipper du billettkøen til heisen som kan være alt fra 30 minutter til to timer lang. Trappene opp til 2. etasje består av 670 trinn. Billetter til heisen fra 2. etasje til toppen av tårnet kan du kjøpe i 2. etasje.

3. Dra tidlig.

Har nevnt dette tidligere, og det er stadig like aktuelt. Stell deg gjerne i kø før åpningstid.

Når starter Eiffeltårnet å glitre?

Ikke bare tennes lyset i tårnet ved mørkets frembrudd, men du kan også være vitne til et enestående lysshow der hele tårnet nærmest glitrer med blinkende lys. Dette skjer hver hele time og varer i ca. fem minutter. Altså 20.00 – 20.05, 21.00 – 21.05 osv (forutsatt at det er mørkt ute selvfølgelig).

Anbefalt hotell ved Eiffeltårnet:

Like i ved fotenden av Eiffeltårnet ligger flotte Pullman Tour Eiffel Hotel. Rommene er innredet i moderne stil og har vakker utsikt over Paris. De aller fleste rommene har egen balkong, og flere har en nydelig utsikt over Eiffeltårnet.

Eiffeltårnet ligger knappe fem minutters gåtur fra hotellet. Bra restaurant på hotellet og frokost av høy kvalitet. Gode treningsmuligheter med døgnåpent treningsrom.

Se flere bilder av rom og priser

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer