Sacré-Coeur | Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny

Sacré-Coeur

Sacré-Coeur, også kjent som Basilica of the Sacred Heart, er et velkjent landemerke i Paris. Det vakre byggverket ligger i Montmartre, som dessuten er byens høyeste punkt.

En kjapp tur med offentlig transport tar deg til severdigheten fra Champs Elysées. Sacré-Coeur er etterhvert blitt en av Paris’ mest populære turistattraksjoner, og ikke uten grunn.

Bygningen er en romersk katolsk basilika som ble ferdigstilt og åpnet for publikum i 1919, rett etter første verdenskrig. Selve byggingen begynte helt tilbake i 1875. Sacré-Coeur er kjent som det høyeste punktet i Paris, om man utelukker Eiffeltårnet.

En av verdens tyngste bjeller

Sacré-Coeur er velkjent for sin vakre og spesielle hvite arkitektur og stil, men også for sin historie. Byggverket har mange spesielle detaljer, blant annet Savoyarde-bjellen. Bjellen veier hele 19 tonn, og er en av de verdens tyngste bjeller.

Basilikaen ligger fint til midt i sentrum av Paris, og ligger ca. 200 meter over havet. Dersom du går med planer om en tur til Paris, sett av en dag til Sacré-Coeur. Det er det absolutt verdt!

Åpningstider og priser for Sacré-Coeur

Alle dager: 06.00 – 22.30

Inngang til basilikaen er gratis. Enkelte dager opereres det med andre åpningtider. Se en oppdatert oversikt her.

Om du er usikker på hvor du borde overnatte i Paris så kan du med fordel sjekke ut denne hotellguiden.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *