Montmartre i Paris - et av de mest populære områdene i byen
  • Meny
  • Meny

Montmartre

Nord-øst for sentrumskjernen av Paris ligger det historiske og interessante området Montmartre. Med sin unike arkitektur, smale gater og ulike sammensetninger av menneskegrupper har området for lengst satt seg fast i hjertene til både turister, lokale artister og kunstnere.

Området er gjenstand for det høyeste punktet i Paris på 130 meter. Her ligger blant annet den romersk-katolske kirken Basilica of Sacre-Coeur, også kjent som Sacré-Coeur.

Sacre Coeur Montmartre Paris Frankrike bydel

Hva kan du se i Montmartre?

En dag oppover åsen i Montmartre er en utmerket måte å få oversikt over Paris. Dra gjerne på kvelden da folkemengdene har roet seg ned, og du får se Paris i mørk bekledning, mens Eiffeltårnet stråler.

Eventuelt kan du dra tidlig på morgenen før turistene kommer, og spise fransk frokost på en av kaféene. Dette området vil garantert gi deg utrolig flotte bilder til feriealbumet, så typisk Paris at dine venner vil vrenge seg av misunnelse og hungre etter å bestille tur. Husk på å få tatt et par bilder av gatehusene som har veggene dekket av klatreplanter!

Montmartre Paris gater

Utbygging av nye eiendommer i Montmartre er heldigvis underlagt veldig strikte regler, hvilket gjør at området har beholdt sin unike sjarm og historiske utkantfølelse. Montmartre ble tidlig et yndet sted for uteliv og underholdning etter at de lokale nonnene startet med vinproduksjon.

Dette førte til en oppblomstring av underholdningstilbud, med Moulin Rouge og Le Chat Noir som noen av områdets høydepunkter. Nabolaget rundt Moulin Rouge har et flertall av utesteder og barer som er vel verdt et besøk.

I Montmartre ligger de klassiske franske brasseriene på rekke og rad:

Stikk innom Musée de Montmartre for en leksjon i områdets politiske og religiøse historie, presentert gjennom malerier, tegninger, gjenstander og tekstskrifter. Knappe 200 meter fra Sacré-Coeur vil du finne en liten vingård, midt i Paris. Vingården produserer hvert år noen hundre flasker med vin som auksjoneres bort under vinfestivalen den første lørdagen i oktober.

Bli med på guidet mattur

Bli med på en guidet mattur i Montmartre

Har dere tid og lyst kan jeg anbefale å delta på en 3-timers guidet mattur i det vakre området. Dere møtes da til avtalt tid og blir med på en reise blant ulike skjulte skatter i Montmartre. Maten og koselige serveringssteder står selvfølgelig i høysetet, men du vil også oppleve historiske perler og flotte utsiktspunkt.

Inkludert i prisen er eksempelvis:

  • Tre ulike typer fransk bakverk
  • Hjemmelaget sjokolade/små søtsaker
  • Ost, vin og utsøkte spekeskinker på utvalgte stopp

Turen gjennomføres av en hyggelig, engelskspråklig guide med  imponerende lokalkunnskap. Kan kanselleres inntil 24 timer før start uten ekstra kostnad. Turen kan bestilles her

Komme deg til Montmartre

For å komme til toppen av Sacré-Coeur kan du benytte deg av T-bane til stasjonen Abbesses, og deretter ta gondolbanen Funiculaire de Montmartre videre opp. Herfra er det bare noen trappetrinn før du når Sacré-Coeur og kan nyte den helt eventyrlige utsikten over Paris.

Sacre Coeur Paris kirke

Har du lyst på god trim og samtidig få den autentiske følelsen av Paris med brosteinsfortau, smale gater, gatekaféer og bratte trapper bør du absolutt gå til toppen og bruke enda lenger tid på å bli kjent i Montmartre.

Les gjerne også artikkelen vi har skrevet om sightseeing i Paris: 5 skjulte perler.

Anbefalt hotell i Montmartre:

Personlig synes jeg Terrass” Hôtel Montmartre by MH er et av de flotteste hotellene i Montmartre. Til tross for høy kvalitet på rom og fasade er prisen langt fra avskrekkende. Plasseringsmessig ligger hotellet svært fint til på en høyde med utsikt over byen.

Hotellet har tre heiser som betjener rommene. Døgnåpen resepsjon og gratis WiFi. Flotte rom med minibar, eget bad og seng av høy kvalitet. God frokost som helst bør inntas på takterrassen som kan skilte med panoramautsikt over Paris.

Se flere bilder av rom og priser

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *