Sightseeing i Paris – 5 skjulte perler | Paristips.no
  • Meny
  • Meny

Sightseeing i Paris – 5 skjulte perler

Paris er en av verdens mest kjente byer. Her oser det romantikk i luften og den ene severdigheten etter den andre kjemper om din oppmerksomhet. Eiffeltårnet, Louvre, Notre Dame og Triumfbuen er noen av landemerkene som de fleste forbinder med Paris.

Videre kommer shopping og gastronomiske opplevelser på toppen av listene hos mange som besøker byen. Alt dette er verdige besøk, men det finnes flere herligheter denne byen byr på som gjør at Paris er en by du hele tiden ønsker å dra tilbake til.

Matmarkeder

matmarked osters sjobar sjomat Paris

Befinner man seg i Paris kommer man over flere matmarkeder. Frankrike er kjent for deres kjøkken og råvarene man finner her er blant de beste. Av alle matmarkedene som finnes, er kanskje Marché St. Quentin blant de beste og kanskje minst turistifiserte. I tillegg til de beste råvarene i byen, tilbyr markedet tusenvis av deilige spesial oster.

Videre er det om lag 30 boder med bare fersk fisk, så kom tidlig på dagen og ta deg tid til å forhandle deg frem til den beste prisen.

Marokkansk restaurant

Restauranten 404 er et av lokalenes favorittspisesteder. Denne sjarmerende restauranten ligger i det tredje distriktet i Paris. Plassert i en gammel bygning fra 1700-tallet byr 404 på de beste marokkanske rettene man kan drømme om.

Her er det bare å nyte de deilige rettene på herlige fargede servise, mens man sitter komfortabelt i lekre stoler med myke marokkanske puter.

Brukthandel

brukthandel Paris vintage loppemarked bruktbutikk billig

Er du lei av å lete etter den beste brukthandelen, så bør du dra direkte til Pretty Box. Denne vintage butikken samler kun det beste fra de beste vintagebutikkene i hele Europa, som forsikre deg at hvert plagg er helt unik og gir deg ”bare må ha den-følelsen.” Dette er stedet for deg om du elsker herlige skreddersydde klær og spennende stoffer fra en annen tidsepoke.

Kloakksystemet

Paris kloakken kloakksystem undergrunn hemmelig kloakkmuseum

Dette er kanskje et sted som ikke frister med det første, men museet dannet for Paris’ kloakksystem er et spennende underjordisk eventyr. Dette er kanskje ikke for sarte sjeler, men de urbane våghalsene vil garantert like dette stedet. Paris sitt første kloakksystem ble åpnet på 1200-tallet og hele denne historiske reisen fra den tiden det åpnet, den franske revolusjonen og frem til i dag er alt samlet i dette fascinerende museet.

Denne litt merkelige attraksjonen er åpen hver dag bortsett fra torsdag og fredag og blir garantert en snakkis når man kommer hjem og skal fortelle venner og familie om hva man har opplevd.

Bikuber

Sørvest for Luxembourghagen, finner man flere bikuber som innehar travle bier som har fullt fokus på å produsere lokal honning. Er man her på en onsdag eller lørdag kan man melde seg på et bikubekurs. Det er heller ingen grunn til å frykte alle biene. De er alle opptatt med å produsere honning og vil neppe legge merke til deg.

Sjekk ut Rue de Médicis i Musée d’Orsay for et spennende honningeventyr.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *