Moulin Rouge i Paris - En verdenskjent kabaretscene!
  • Meny
  • Meny
Moulin Rouge Paris teater kabaret cabaret show

Moulin Rouge

Eleganse, tradisjon og en dose glamour er ord som står sterkt i fokus når man skal beskrive kabaretscenen Moulin Rouge i Paris. Navnet kan oversettes til «Rød Mølle» på norsk. Helt siden sin åpning i 1889 har kabaretsalen vært stue for forrykende og sensuelle danseshow.

Scenens bygning kjennetegnes ved møllen som står på taket, de røde lysene og en layout som ser ut som en blanding av de amerikanske kinoene fra 50-tallet og Amsterdams Red Light District. Moulin Rouge holder til i det 18. Arrondissement, ca. 2,5 kilometer nordøst for Concorde-plassen.

Den parisiske dansen can-can spiller en svært sentral rolle i Moulin Rouges underholdningstilbud. Denne dansen praktiseres av kvinner ikledd vakre strømper, underkjoler og kjoler og går i 2/4-takt. På sin tid ble can-can sett på som svært sensuelt og en smule uanstendig, noe som gjorde den svært populær som underholdningsinnslag på en rekke av nattklubbene i Paris.

Moulin Rouge Paris teater kabaret cabaret show ulike alternativer oppsetninger

Hva kan du se på Moulin Rouge i dag?

Den dag i dag holder fortsatt Moulin Rouge stand som en turistfavorittene i den franske hovedstaden. Svært mange kommer hit for å se de fantastiske showene som gjerne består av et sted mellom 70-100 dansere/deltakere. Showene er sammensatt av dansere fra hele verden som er hentet til Paris nettopp på grunn av sine brilliante dansekunnskaper og deres egenskaper til å utføre koreografi med perfeksjon. En stor del av showene er selvfølgelig også de utrolige kostymene og den pulserende musikken.

Når du besøker Moulin Rouge kan du velge mellom følgende alternativer:

– Show
– Show + 1/2 flaske champagne
– Show + 1/2 flaske champagne og middag

Barn under 12 år har rabatterte priser på show, drikke og mat. Showene utføres to ganger på kveldstid og én gang ved lunsjtider.

Se hvilke priser Moulin Rouge opererer med.

Vær obs på at du er kledd for anledningen dersom du vil besøke Moulin Rouge. Dette betyr at du må gi slipp på joggeskoene, kortbuksa og hettegenseren.

I filmsammenheng

Moulin Rouge er også navnet på den kritikerroste filmen fra 2001, regissert av Baz Luhrmann Filmen handler om bohempoeten Christian (Ewan McGregor) som totalt faller for kurtisanen Satine (Nicole Kidman). Den verdenskjente kabaretscenen var også den røde tråden i dramafilmen Moulin Rouge fra 1952.

Nærmeste metro:
Blanche

Adresse:
82 Boulevard de Clichy

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *