Fem tips for barneferie i Paris - hit bør dere dra
  • Meny
  • Meny
Barneferie i Paris

Fem tips for barneferie i Paris

Selv om folk flest nok forbinder Paris med romantiske turer for nyforelskede par, har byen faktisk også en betraktelig mer leken side, som er velegnet for familier med barneferie i tankene.

Ikke bare er mange av de tradisjonelle turistattraksjonene som for eksempel Eiffeltårnet, Louvre eller Cité des Sciences & de l’industrie tilrettelagt også for de aller yngste, det finnes også en lang rekke morsomme og spennende ting man kan se og gjøre, uansett hvilken alder man har.

Disneyland

Eurodisney Paris barneferie

En av de mest kjente forlystelsen er nok Disneyland Paris som vel strengt tatt ikke krever noen nærmere beskrivelse. Her kan man oppleve all den fortryllende magien man normalt forbinder med Walt Disneys eventyrlige univers, og som familie kan man velge mellom å bo på et av fornøyelsesparkens egne hoteller, eller man kan bo inne i selve Paris, hvorfra det går kontinuerlige bussruter ut til parken. Sett gjerne av et par dager til Disneyland Paris, for her går tiden fort.

Akvarium i Paris

Sealife Paris barneferie

Et annet kjært og populært reisemål ligger like i nærheten av Disneyland Paris og heter Aquarium Sealife. Som navnet tilsier er dette et stort akvarium med forskjellige typer fisk i alle størrelser og varianter, med det finnes også flere andre spennende opplevelser og attraksjoner der.

Voksfigurer som fenger

Louvre Paris

Inne i selve Paris bør man absolutt legge turen innom Musée Grévin. Dette museet er et voksmuseum hvor man ikke bare kan se på voksfigurer, man kan også lære en hel del om Frankrikes historie. Det samme med det tidligere nevnte Louvre, hvor det blant annet ved det berømte maleriet av Mona Lisa finnes en tilrettelagt passasje for barn så de kan komme tettere på enn de voksne.

Lekebutikker i Paris

Paris er en stor metropol, og ofte kan det være langt mellom de forskjellige severdighetene. Dette kan være viktig å ta med i planleggingen, da små barneføtter ikke alltid henger med på de lange turene man skal ut på. Heldigvis har Paris et svært godt utbygget metrosystem – som i tillegg er enkelt å finne rundt i – så har man tenkt seg å tilbringe noen dager eller lengre i den franske hovedstaden anbefales det på det varmeste å kjøpe et metrokort. Å kjøre bil er for viderekommende, og med mindre man er særdeles glad i å sitte i kø, frarådes det på det sterkeste.

Ellers behøver man ikke nødvendigvis å besøke så alt for mange av de tradisjonelle severdighetene hvis man besøker Paris med barn. Byen er full av spennende sidegater med små kafeer og butikker, og det er rikelig å se på samme hvor man befinner seg. Dessuten er sentrum full av små parker og grønne oaser med lekeplasser og aktiviteter for barn og unge i alle aldre, gjerne i tilknytning med en eller annen form for servering slik at mor og far kan ta en pust i bakken mens barna sysselsetter seg selv.

Liker man å handle finnes det to gode lekebutikker i Paris som nesten er obligatoriske å besøke. Selv uten barn. Den ene er den verdensberømte Au Nain Bleu, og selvfølgelig Dinseybutikken på Champs-Elysées. Begge forholdsvis dyre å handle i, men å kikke er gratis…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *