Anbefalte julemarkeder i Paris
  • Meny
  • Meny

Anbefalte julemarkeder i Paris

Selv om det er vinter og kald har Paris definitivt noe å by på for de som er ute etter julestemning. Julemarkedene er å finne over hele byen. Så pakk med deg en god ytterjakke og stikk ut i den friske desemberlufta og nyt de magiske julemarkedene i Paris.

Julemarkedet i Champs-Elysees er et enormt julemarked midt i sentrum, stort og glitrende. Mer enn 200 boder er fyllt til randen med regionale spesialiteter, dekorasjoner og suvernirer fra Paris. Dette markedet går langs hele den ikoniske hovedgaten Champs-Elysees, fra pariserhjulet i Concorde plassen til Triumfbuen.

Dra hit om kvelden etter at det har blitt mørkt for å få oppleve de uforglemmelige glitrende lysene som fyller sentrum. Markedet er åpent fra midten av november til like over nyttår.

Et gigantisk julemarked i La Defense

Det er et stort julemarked i Ile-de-France i landsbyen La Defense som er full av høytidsdekorasjoner og håndtverk. Et stort marked som er over ti tusen kvadratmeter med skøytepark og juleboder det du kan kjøpe både matvarer, drikke og julenips. Her finner du også mange av lokalbefolkningen så søker julestemning og finner julegaver og andre julevarer. Dette markedet langs Esplanade de La Defense er åpent fra rundt 20 november til tredje juledag.

Like utenfor Notre Dame på Vivani-plassen finner du et nydelig marked som fører sammen mer enn 40 designere, håndverkere, skulptører og artister. Hver år blir et enormt juletre reist foran katedralen og det hele ser ut som et perfekt julekort. I 2 Rue du Fouarre finner du dette markedet mellom 12 desember og lille julaften.

Et julemarked som er ideelt for de matglade finner du i Feeries dAuteuil mellom 5 og 13 desember. Dette er et marked for gourmetmat med høytidsstemning. Forruten de typiske franske ostene, vin og champagne er det også mange nydelige krybbescener som er laget av en lokal organisasjon som hjelper ungdommer i disfavør.

Julemarkedet langs Champs-Elysees tiltrekker seg mennesker fra hele verden:

Kjøp julegavene i Paris

Like ved en av de store togstasjonene i Paris, Gare de lEst finner du et julemarked som spesialiserer seg i delikatesser bragt fra den tysk-påvirkede provinsen Alsace. Dette betyr at du har din perfekte mulighet til å smake kringler, krydret brød, surkål, oster, gløgg og mye mer. Dette markedet har adressen Place du 11 novembre 1918 og er åpent fra begynnelsen av desember til 18 desember.

Midt i byen, midt i julesesongen ved foten av Montparnasse-tårnet finner du et av de best kjente julemarkedene i Paris. Dette markedet er litt utenfor allfarvei for turister så her er du garantert en autentisk høytidsstemning slik pariserne selv opplever det. Når du er ferdig på markedet anbefales en tur til Edgar Quinet og utforske nabolaget Breton og dets mange nydelige franske pannekakehus. Markedet finner du i Place Raoul Dautry fra midten av november til like over nyttår.

Sist, men ikke minst, julemarkedet i Quai Branly. Kanskje det mest romantiske markedet ved foten av Eiffeltårnet finner du en skøytebane og et perfekt julemarked. Her kan du kjøpe julepynt, håndverk, gaver og deilige julegodter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *