Anbefalte julemarkeder i Paris
  • Meny
  • Meny

Anbefalte julemarkeder i Paris

Selv om det er vinter og kald har Paris definitivt noe å by på for de som er ute etter julestemning. Julemarkedene er å finne over hele byen. Så pakk med deg en god ytterjakke og stikk ut i den friske desemberluften og nyt de magiske julemarkedene i Paris.

Julemarkedet i Champs-Elysèes er et enormt julemarked midt i sentrum, stort og glitrende. Mer enn 200 boder er fylt til randen med regionale spesialiteter, dekorasjoner og suvenirer fra Paris. Dette markedet går langs hele den ikoniske hovedgaten Champs-Elysées, fra pariserhjulet i Concorde-plassen til Triumfbuen.

Julemarked Champs Elysees Paris

Dra hit om kvelden etter at det har blitt mørkt for å få oppleve de uforglemmelige glitrende lysene som fyller sentrum. Markedet er åpent fra midten av november til like over nyttår.

Et gigantisk julemarked i La Defense

Det er et stort julemarked i Ile-de-France i bydelen La Defense som er full av høytidsdekorasjoner og håndverk. Et stort marked som er over ti tusen kvadratmeter med skøytepark og juleboder det du kan kjøpe både matvarer, drikke og julenips.

Her finner du også mange av lokalbefolkningen så søker julestemning og finner julegaver og andre julevarer. Dette markedet langs Esplanade de La Defense er åpent fra rundt 20 november til tredje juledag.

Julemarked La Defense Paris

Like utenfor Notre Dame på Vivani-plassen finner du et nydelig marked som fører sammen mer enn 40 designere, håndverkere, skulptører og artister. Hver år blir et enormt juletre reist foran katedralen og det hele ser ut som et perfekt julekort. I 2 Rue du Fouarre finner du dette markedet mellom 12. desember og lille julaften.

Et julemarked som er ideelt for de matglade finner du i Feeries dAuteuil mellom 5 og 13 desember. Dette er et marked for gourmetmat med høytidsstemning. Foruten de typiske franske ostene, vin og champagne er det også mange nydelige krybbescener som er laget av en lokal organisasjon som hjelper ungdommer i disfavør.

Julemarkedet langs Champs-Elysees tiltrekker seg mennesker fra hele verden:

Kjøp julegavene i Paris

Like ved en av de store togstasjonene i Paris, Gare de lEst, finner du et julemarked som spesialiserer seg på delikatesser fra den tysk-påvirkede provinsen Alsace. Dette betyr at du har den perfekte mulighet til å smake kringler, krydret brød, surkål, oster, gløgg og mye mer. Dette markedet har adressen Place du 11 novembre 1918 og er åpent fra begynnelsen av desember til 18. desember.

Julemat julemarked Paris

Ved foten av Montparnasse-tårnet ligger et av de mest kjente julemarkedene i Paris. Dette markedet er litt utenfor allfarvei for turister så her er du garantert en autentisk høytidsstemning slik pariserne selv opplever det. Når du er ferdig på markedet anbefales en tur til Edgar Quinet og utforsking av nabolaget Breton og dets mange nydelige franske pannekakehus. Markedet finner du i Place Raoul Dautry fra midten av november til like over nyttår.

Sist, men ikke minst, julemarkedet i Quai Branly. Kanskje det mest romantiske markedet i hele byen lokalisert ved foten av Eiffeltårnet. Dette er på mange måter et perfekt julemarked, og kan skryte av å ha egen skøytebane. Her kan du kjøpe julepynt, håndverk, gaver og deilig julegodteri.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *