Matmarked i Paris - 5 tips du ikke må glemme | Paristips.no
  • Meny
  • Meny
Matmarked Paris tips anbefalt de beste marked frukt

Matmarked i Paris

Hva er vel bedre enn å traske rundt en søndag morgen i de vakre gatene i Paris og deretter bli møtt av et vakkert, velduftende matmarked med alle slags kulinariske skatter? Det må i så fall være en morgen på et av bakeriene i Paris.

Nydelig sjømat og gode oster

Frankrike og Paris setter matsikkerhet meget høyt så du trenger ikke være redd for å kjøpe dårlig sjømat som totalt spolerer ferien din. La deg heller bli fristet av alle de friske grønnsakene, sjøkrepsen og de smakfulle eskene med østers.

fisk skalldyr sjomat matmarked marked Paris Frankrike

Markedene har gjerne en god mix av forskjellige leverandører. Her finnes ikke bare grønnsaksselgere, men også bakere, fiskere, jegere og bønder med egenproduserte produkter. Markedene i Paris er perfekt for deg som elsker økologisk og kortreist mat.

Dersom du leier en leilighet under oppholdet i Paris kan en tur på matmarkedene gi deg det du trenger for en ypperlig middag. Like utmerket fungerer det å kjøpe ingredienser til en utmerket picnic i en av Paris’ parker. Siden flere av markedets forhandlere selger ferdigproduserte produkter som bakverk, patéer, gryteretter og grillet kjøtt og fisk er veien fra kjøp til nytelse meget kort.

En annen fordel med markedene er at de kan tilby ferskere, billigere og mer smaksfull mat i forhold til butikkene.

Frukt gronnsaker marked Paris Frankrike

Tips når du skal besøke et av matmarkedene

Ikke vær redd for å spørre om du kan få en prøvesmak når det hjelper eksempelvis ost og grillet kjøtt. Dette er vanlig praksis hos de besøkende og vil sikre at du slipper å ende opp med en stor ost du egentlig ikke likte spesielt godt. Gå gjerne tidlig for å få tak i de aller beste ingrediensene, men kom senere dersom du vil ta del i den kokende stemningen som finner sted litt senere på dagen.

Siden mange av salgsbodene tilbyr det samme, gjør du klokt i å ta deg en spasertur gjennom markedet for å få oversikt og deretter kjøpe det du har lyst på. Planlegger du å kjøpe ekstra mye kan du med fordel kjøpe en kurv eller tøypose, da har du i tillegg et flott minne når du vender tilbake til hjemlandet.

De ulike matmarkedene i Paris

Utvalget av markeder i Paris er enormt og du vil uansett finne noe som ligger i nærheten av ditt bosted uansett hvor ditt hotell skulle ligge. Når det er sagt høster markedene som ligger i nærheten av Eiffeltårnet mye skryt for sitt fantastiske utvalg. Dette er området som i Paris går som det 7. Arrondissement. Forøvrig finnes det også utmerkede markeder i området som går som Latin Quarter. Et annet berykted marked er Richard Lenoir øst i sentrum.

Åpningstid på matmarkedene i Paris

Flere av matmarkedene holder stengt på mandager, men generelt er du godt sikret dersom du kommer i tidsrommet 08.00 – 13.00 fra tirsdag til lørdag. De aller fleste markedene har dessuten søndagsåpent.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *