Bakerier i Paris | Paristips.no
  • Meny
  • Meny
bakerier Paris anbefalte bakeri bakevarer

Bakerier i Paris

Under deres besøk til Paris er det helt essensielt med et besøk på et av de mange bakeriene og konditoriene, eller som man kaller de i Frankrike – «boulangeries-patisseries». Her er det bare å la alle kostholdsråd ligge for en liten stund og virkelig nyte de fantastiske baker- og konditorvarene.

Om morgenen ser man gjerne restaurantdrivere og privatpersoner komme innom for å kjøpe brød og baguetter før de sykler videre med varene i kurven som er festet til sykkelstyret. Til tross for at Paris har hatt en fremvekst av internasjonale kafékjeder og kaffebrennerier så holder de tradisjonelle bakeriene stand med sine bakervarer av høy kvalitet som både ser visuelt fantastisk ut, men også smaker førsteklasses. For ikke å glemme den lukten av nystekte bakervarer som venter deg når du ankommer bakeriet.

bakerier Paris anbefalte bakeri bakevarer nybakt brod

Hvilke bakerier er verdt et besøk?

Der bakeriutvalget i Norge stadig blir mer utvannet, har Paris klart å holde på de individuelle bakeriene som drives av enkeltpersoner. Noen vil selvfølgelig skille seg ut fra andre i positiv retning og en av disse er «Le Grenier à Pain». Dette bakeriet vant prisen for beste baguetter i Paris og er drevet av Michel Galloyer. Her finner du spesielt et brød med aprikos og mandler som smaker helt ypperlig, men også stedets sjokoladeterte vil få smaksløkene til å løpe i vann.

Prøv også bakeriet og konditoriet med navn Poilâne. Bakmannen bak dette suksessbakeriet er Pierre Poilane. Nå er det sønnen som har overtatt driften og kan by på nydelige surdeigsbrød og noen helt himmelske cookies.

Serviceinnstilte bakerier

En ting med bakeriene i Paris som skiller seg fra bakeriene i Norge er at du har mulighet til å bestille halve baguetter eller halve brød. Franskmenn har for vane å kjøpe bakervarer mer regelmessig og på bakgrunn av dette har man denne muligheten for å alltid være sikret ferskest mulige varer. For å kjøpe halve brød eller halve baguetter spør du etter «demi pain» eller «demi baguette».

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *