Anbefalt spisested: Restaurant Epicure i Paris
  • Meny
  • Meny

Anbefalt spisested: Restaurant Epicure

Få byer i verden har så mange gode restauranter som Paris. Med Michelin guiden som den mest tiltrodde skalaen for gastronomisk nytelse scorer Epicure høyt på alle punkter. En fantastisk perle av en restaurant for de som virkelig tar gastronomi på alvor.

Tre stjerners kulinarisk kunst

Epicure Paris befinner seg inne i det 5 stjernes hotellet Le Bristol i Paris. I 2012 ble en massiv oppussingsprosess ferdigstilt, til en sluttsum på nesten 1 milliard norske kroner. Epicure ble flyttet til en ny spisesal som lar gjestene nyte måltidet enten inne i den spektakulære salen, eller ute i den nydelige hagen (i sommermånedene).

Epicure serverer klassisk fransk cuisine med den kjente mesterkokken Eric Frechon bak grytene. Han har fått kreditten for at Epicure i 2009 fikk sin tredje Michelinstjerne påsatt. Det finnes naturlig nok en stor gastronomisk turisme i Paris, og mange kommer til Paris ene og alene for å smake på den fantastiske maten hos Epicure.

Det overdådige interiøret er også verdt å nevne. Epicure er ikke bare en nytelse for ganen, men også for øynene.

En helt enestående meny

Eric Frechon er kjent for sine merkverdige, men perfekte kombinasjoner av ulike råvarer. Hans slagord sier alt om hans filosofi: «Vive la difference!» – lenge leve det som er annerledes! Gjennom årene har han sammen med sin brigade av kokker tenkt utenfor den kulinariske boksen og kommet frem til en meny som virkelig er verdt hver krone.

For ja, det koster å spise hos Epicure. Men om du virkelig er ute etter en helt spesiell og utsøkt matopplevelse når du er i Paris er dette virkelig stedet.

Menyen er svært variert og innholdsrik, men selvfølgelig nøye sammensatt. Hva med en forrett satt sammen av fylt makaroni med trøfler, artisjokker og fois gras gratinert med vellagret parmesan ost? Du kan velge mellom en rekke ulike retter av sjømat og kjøtt til hovedretten, for eksempel hummer tilberedt med smør, polenta, asparges og sort trøffel. Mellom hovedretten og desserten kan du smake på noen av de mange ostene Epicure har på lager.

Avhengig av årstid og modning kombineres smaksopplevelsen med passende brød – og selvfølgelig vin. Avslutt gildet med en fantastisk dessert, for eksempel kremet sjokolade med kakao og sorbet av pasjonsfrukt. Smaksløkene dine vil aldri igjen bli det samme.

Verdt å vite

Epicure er åpen hver eneste dag hele uken og er dermed den eneste 3 stjerners restauranten i Paris som er åpen på søndager. Hver dag kan du spise frokost der mellom 07.00 og 10.30, lunsj mellom 12.00 og 14.00, samt middag fra klokken 19:00 til klokken 22.00 på kvelden.

Man bør kle seg pent for et besøk hos Epicure. Menn forventes å ha dressjakke, men slipset kan man legge igjen hjemme. Det er lange ventelister for å spise hos Epicure, så bestill bord flere uker i forveien, så er du sikker på at du får ta del i denne fantastiske matopplevelsen.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *