Anbefalte restauranter og spisesteder i Paris - Disse bør du besøke!
  • Meny
  • Meny
De beste restaurantene i Paris - Frankrike

Anbefalte restauranter og spisesteder

Paris er definitivt en av verdens beste destinasjoner å reise til dersom du verdsetter utsøkt gastronomi og fagfolk som brenner for yrket sitt.

Det å vandre på brostein langs de historiske gatene i Paris og speide på gatenes behagelige belysning mens du hører avslappende jazztoner fra nærmeste vinbar er virkelig som balsam for ethvert forhold. Ikke rart Paris trekkes frem som romantikkens general, gang på gang.

En av styrkene til den franske hovedstaden er hvordan den vet å frembringe gode matminner uavhengig av reisetidspunkt.

Vinterstid vil det passe ypperlig å snike seg inn på et brasserie, trekke av seg frakken og nyte en kraftig rødvinsgryte med oksekjøtt (fransk: boeuf bourguignon) og Crème brûlée til dessert, en av signaturdessertene til det franske kjøkkenet.

Sommerstid nyter du kanskje lunsjen i en sjarmerende bakgård i Latinerkvarteret og mesker deg med konfiterte andelår som serveres med crispy salat og vinaigrette.

Anbefalt båtcruise i Paris

Anbefalt cruise på Seinen i Paris

En fin måte å kombinere både god mat og Paris på sitt beste er å bli med på et middagscruise med panoramautsikt over Seinen.

Båtturen varer i underkant av to timer og skaper den perfekte atmosfære der dere sitter og ser utover Paris på kvelden. Båtturen bestilles gjennom samarbeidspartneren Get Your Guide.

Dette passer både for et par som ønsker seg en fin aften sammen, eller som en minneverdig kveld blant venner. Inkludert i prisen får dere båttur og en velsmakende 3-retters meny.

Billettene kan avbestilles uten ekstra kostnad opptil 24 timer i forveien. Bestill billetter her

 

To av de beste restaurantene i Paris

L'Arpège restaurant i Paris

“L’Arpège” er på alle parisiske gourmetlepper når det snakkes om virkelig fine dining i Paris. Med den eminente kjøkkensjefen Alain Passard bak rattet er du sikret en restaurantopplevelse av de sjeldne, på spisestedet som etter ett år fartstid hadde sikret seg stjerne i Michelinguiden. Noen år senere kan de skilte med hele tre stjerner.

Kjører et stort fokus på grønnsaker i rettene sine, og kan derfor være et godt alternativ for vegeterianere. Kjøtt- og fiskeelskere har dog intet å frykte, Alain serverer dere fantastiske matretter med blant annet piggvar, kamskjell, and og perlehøne.

Le Chateaubriand restaurant i Paris

For like over tusenlappen kan du og din kjære nyte et utmerket måltid på “Le Chateaubriand”, en av Paris’ best renommerte restauranter, drevet av Inaki Aizpitarte. Maten kan sies å være fransk-bistro-inspirert med en moderne vri og stort fokus på de “glemte” godbitene av grønnsaker, fisk og kjøtt.

Forvent deg en lang rekke av Amuse bouche, dvs. ulike forretter som serveres i størrelse “munnfull”. Deretter følger et femretters måltid med innslag av raw-food og gode smaker. Husk å reservere bord…

Vi har også skrevet om Restaurant Epicure, definitivt blant de beste i Paris.

Billige brasserier med fantastisk mat

Et brasserie er gjerne kjent for sin rustikke og uformelle stil, jordnær mat, folkelige service og kostnader i den nedre delen av prisstigen. Dette er stedet du drar for å nyte tradisjonell biff og bearnaise, eller moules frites. Sistnevnte består av hvitvinsdampede blåskjell som serveres med pommes frites og aioli.

Lokalisert et par hundre meter øst for Canal Sa-Martin ligger “A la Biche au Boise”, et av de bedre alternativene i Paris om du er på utkikk etter et brasserie med ekte, fransk tradisjonsmat. Gled deg til klassikere som Boeuf Boirguignon, Coq au vin, foie gras og biff med pommes frites. Måltidet kan du avslutte med ostetallerken, Créme Brûlée, Crème caramel, myk sjokoladeterte eller sjokolademousse.

Sør for sentrumskjernen ligger en annen godbit, “Bistrotters”, et av de koselige og intime spisestedene som løftes av jordnære servitører som oser av yrkesstolthet. Stedets matprofil preges av det klassisk franske, gjort med en moderne touch. Godt kjent for sin møre og crispy svineside, foie gras, grønnsaksterte og sjokoladedesserter. Prøv gjerne også deres posjerte pære eller sitronterte med marengslokk. Les for øvrig mer om Paris’ kokende uteliv.

Restauranten med den beste utsikten i Paris

Nå skal vi opp i høyden, nærmere bestemt til toppen av skyskraperen Tour Montparnasse. Bygget raver 210 meter over bakken, fordelt på 58 etasjer. Restauranten Le Ciel de Paris holder til i 56. etasje.

La én ting være sagt: Du drar ikke til Le Ciel de Paris for å oppleve astronomisk god mat, men du drar hit for utsikten og totalopplevelsen. Vi snakker her altså om en restaurant bestående av enorme vinduer med kanskje byens beste utsikt mot Eiffeltårnet.

restaurant-le-ciel-anbefalt-paris

På menyen står et knippe À la carte-retter, så vel som en tre-retter med vin. Mot et ekstra prisgebyr kan du reservere bordene som står plassert nærmest vinduet. Fortvil dog ikke, alle bordene har spektakulær utsikt mot Eiffeltårnet.

Restauranten tilbyr både lunsj- og middagsmeny, men personlig vil jeg anbefale å dra hit på kveldstid. Det er noe unektelig romantisk over å skue ut over Eiffeltårnet i godt selskap når mørket har lagt seg over Paris.

Et lite tips: Ta turen opp på observasjonsdekket til skyskraperen for enda bedre utsikt. For en liten ekstra kostnad kan dere også slippe den lange køen ved å bestille billetter til utsiktspunktet her.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *