Canal St-Martin i Paris - En severdighet folk flest går glipp av
  • Meny
  • Meny
Canal Saint Martin Paris elvekanal kanal kjent severdighet

Canal St-Martin

Canal Saint Martin inngår i et større nettverk av små og store kanaler og elveløp i forbindelse med Seinen som løper gjennom Paris. Deler av kanalen følger et naturlig vannløp, mens andre deler igjen er kunstig anlagt rundt år 1820.

Selv om kanalsystemet går hele veien fra Seinen og ut til bydelene i Paris, er det delen mellom Place de la Bastille og Bassin de la Villette, som grovt sett regnes som Canal Saint Martin, men med flere avstikkere og utløp underveis.

Canal Saint Martin Paris attraksjon gatur elvekanal kanal kjent severdighet

Det er rike muligheter for en tur på kanalen, og flere turistselskaper arrangerer båtturer her, eller man kan leie en liten båt på egenhånd hvis man ønsker det. Både motorbåt og robåt er tilgjengelige.

Mange velger også å ta metroen opp til Stalingrad Metrostasjon (linje 7), hvoretter man enten spaserer langs Canal Saint Martin og tar båt tilbake, eller tar båtturen først, og så spaserer tilbake igjen.

Gåtur langs kanalen

Begge deler er svært populært, og flere steder får man klare assosiasjoner til kanalene i Venezia, og det er ikke mindre enn ni sluser i systemet, som har en variasjon i vannstanden på hele 25 meter underveis. Likeledes er en spasertur langs kanalen en spennende opplevelse, og det er rikelig med muligheter for å både ta en matbit og en pust i bakken underveis.

Deler av kanalsidene bærer preg av et rikt industrielt samfunn tidlig på 1800-tallet, og selv om virksomhetene nå er borte, står mange av bygningene igjen og vitner om en storhetstid som kun var mulig på grunn av tilgangen til vann, både i produksjonen og ved frakt av råvarer og produkter inn og ut av området.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *