Place de la Bastille i Paris - Hit drar du for å se byens historie
  • Meny
  • Meny
Place de la Bastille Paris plass

Place de la Bastille

Bastillen i Paris var opprinnelig en borg bygget på slutten av 1300-tallet med det formål å skulle beskytte byen mot eventuelle fiender fra øst. Borgen var et rimelig stort forsvarsverk, med sine 24 meter høye murer, åtte solide tårn og brede vollgrav, og ble senere på 1600-tallet tatt i bruk som fengsel for aristokratiske fanger, som ble ansett for å være en trussel mot den franske kongefamilie.

Som de fleste sikkert har fått med seg, ble Bastillen stormet under revolusjonen i 1789, og senere revet ned. I dag er det ingenting tilbake av Bastillen, men besøker man Place de la Bastille i sentrum av Paris, kan man tydelig se hvor borgen lå, da dette er nedfelt i broleggingen på stedet.

Hva finnes på Place de la Bastille?

I dag er plassen et travelt veikryss som omkranser et monument reist i 1848, og i motsetning til hva mange tror, er ikke dette monumentet reist til minne om Bastillen i seg selv, men til minne om de revolusjonære som døde i kampene på stedet, og ligger begravet i en krypt under monumentet.

Place de la Bastille Paris plass bastillen pillar

Besøker man Place de la Bastille skal man altså være oppmerksom på at det er en betydelig mengde trafikk på stedet, men beveger man seg bare noen kvartaler unna, befinner man seg i mere rolige omgivelser. Her finnes også et rikholdig utvalg av restauranter og fortauskafeer, og i den senere tid har hele strøket rundt tiltrukket seg kunstnere av alle slag, noe som igjen har medført en oppblomstring av forskjellige små kunsthåndverksforretinger og gallerier.

Å komme til Place de la Bastille er enkelt, men det anbefales å bruke undergrunnsbanen, ikke minst hvis man klarer å ankomme på spor fem, hvor det på plattformen er avmerket hvor Bastillens fundament i sin tid stod. Kuriøst og morsomt. Se også tips til flere av Paris’ severdigheter, deriblant Concorde-plassen og den kjente shoppinggaten Champs-Élysées.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *