Opplev Paris gjennom mat og drikke | Paris | Paristips
  • Meny
  • Meny
Paris

Opplev Paris gjennom mat og drikke

Paris er ikke bare kjærlighetens by, det er også byen for deg med kjærlighet for utsøkte smaksopplevelser. Ta med deg en du står nær, og opplev Paris gjennom smaksløkene.

I vår oversikt har vi valgt å omtale fantastiske restauranter og vinbarer, som ikke har fått alskens stjerner. På denne måten kan du få innspill til autentiske steder, som ikke er kjent for alle og enhver. Er du interessert i gode råvarer, vil du finne nytte i vår oversikt over matmarkeder.

Vinbarer – et must i Paris

vinbar ostersbar Paris Frankrike restaurant mat drikke

Når du først er i Frankrike, er det god grunn til å nyte landets fantastiske vinkultur. I Paris finner du mange gode vinbarer. Mange av vinbarene serverer lett bespisning i tillegg til utsøkt drikke. Våre soleklare favoritter er vinbarene Mary Celeste, Frenchie og Septime. Skal du bare besøke en av disse, bør turen gå til Mary Celeste. De har en nøye utvalgt vinmeny samt enkel, men smakfull, mat. Foretrekker du en drink, har de en egen meny også for dette. Det nærmeste metrostoppet er Saint-Sébastien-Froissart, som ligger i gangavstand fra vinbaren.

Få flere tips til vinbarer i Paris i the Guardian.

Ettertraktet falafel

La Marais ligger i 3. og 4. arrondissement, og er en av de hippeste bydelene i Paris. Her finner du det jødiske kvartal, hvor ny og gammel arkitektur møtes. Mellom gamle bygninger og brosteinbelagte gater står folk i kø utenfor matboder og restauranter. Det folk venter på, er en bit av en utsøkt falafel. Ingen lager falafel like godt som kokkene i Marais, og det er virkelig verdt ventetiden når du først får tak i denne vegetariske godbiten. Legg lunsjen til en av restaurantene i området, eller ta en falafel i hånda og rusle videre.

Matmarkeder med restauranter

marked mat matmarked Paris Frankrike gronnsakter frukt kjott ost

Det finnes en hel rekke matmarkeder i Paris. Mange av disse markedene selger både utsøkte råvarer, og har restauranter hvor du kan ta en velfortjent pust i bakken. Vår favoritt ligger i den øvre delen av Le Marais, og heter Le Marché des Enfants Rouges.

Navnet henspiller på byggets historiske bakgrunn: På 1600-tallet fungerte bygningen som et barnehjem. Mat du kan få servert på stedet inkluderer retter fra det italienske, afrikanske, japanske og libanesiske kjøkken. I tillegg kan du enkelt bruke flerfoldige timer kun på å handle råvarer her.

Anbefalte restauranter

mat drikke anbefalte restauranter Paris vinbar uteservering

Midt i Palais-Royal ligger den eksklusive restauranten Verjus. Fra dette kjøkkenet får du kun servert retter som er i tråd med sesongens, og dagens, ferske råvarer. I tillegg til hovedretten kan man bestille en valgfri osterett, selvsagt med tilhørende vinmeny. I området Bastille ligger spisestedet Villaret. Restauranten er perfekt for deg som elsker sjømat. Husk å reservere bord i forkant på disse stedene.

Av andre herlige spiseplasser kan nevnes Bones og Fish. Dersom du er i St. Germain og er lysten på et enkelt italiensk måltid er Oenosteria det perfekt valg.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *