De mest populære restaurantene i Paris
  • Meny
  • Meny
Mest populære restauranter Paris

De mest populære restaurantene i Paris

Man reiser ikke til Paris, eller Frankrike som sådan, uten å prøve seg på en av de mange gode restaurantene som finnes der. Selvfølgelig har det sin sjarme å nyte en varm kopp kakao eller et glass vin på en av de mange fortauskafeene eller små kneipene, mens man bare slapper av og kikker på folkemengden som passerer forbi. Men når alt kommer til alt, Paris er verdensberømt for sitt kjøkken og sin cuisine, og ingen med respekt for seg selv lar den unike kulinariske muligheten gå fra seg.

En av de aller mest populære restaurantene for tiden er uten tvil Epicure som ligger strategisk plassert i Le Bristol Hotel i hjertet av Paris, ikke langt fra Champs-Elysées og flere av de største turistattraksjonene i byen. Restauranten er typisk fransk og er tildelt ikke mindre enn tre Michelinstjerner, som ifølge anmelderne er mer enn velfortjente.

Et annet populært sted er Seb’on, som i tillegg til sitt franske kjøkken også har en bistro. Restauranten er kjent for sin forholdsvis enkle meny, men rettene er desto mer smakfulle.

Belønnet med Michelinstjerner

Pur’ – Jean-Francois Rouquette er en annen sentrumsnær restaurant, også denne belønnet med flere Michelinstjerner, og regnes som en av de fremste innen fransk cuisine. Noe som da også gjenspeiler seg i den fremragende menyen.

Paris Picning er ikke bare en ypperlig restaurant, men også et sted man kan bestille en piknik i form av matkurv med alt fra ost til rødvin og kjeks hvis man ønsker det. Ved siden at typiske franske gourmetretter har også Paris Picnic flere andre europeiske retter på menyen, og de har et rikholdig charcuteri, som er en slags kjøttforedling hvor resultatet blir en særdeles smakfull type pålegg. Dette stedet er nesten verdt flere besøk, hvor man både forsøker pikniktilbudet og tilbudet ellers.

Fremragende kjøkken på de mest populære restaurantene i Paris

Le Cinq er ikke bare kjent for sitt fremragende kjøkken og den gode maten, men like mye for sitt storslåtte interiør. Høyt under taket og de spennende dekorasjonene i kombinasjon med fransk cuisine på sitt beste gjør dette til et svært populært sted å innta et måltid. Ikke bare blant turister, men stedet er også et foretrukket sted blant franskmennene selv.

Det kan være verdt å merke seg at de fleste av disse restaurantene tidvis har lange ventetider på reservasjon av bord, men bor man på et hotell enten i nærheten eller i direkte tilknytning til dem, kan man være heldig å få et bord på avbestilling. Ellers bør man reservere god tid i forveien og så heller bruke ventetiden på å gå og glede seg. Det er verdt det.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *