Hva bør du gjøre i Paris? - Dette kan du ikke unngå å få med deg
  • Meny
  • Meny
hvilke severdigheter Paris bor du se fa med deg

Hva bør du gjøre i Paris?

En reise til Paris er som en reise i tid, og med en over 2.000 år lang historie bak seg, har byen etterhvert opparbeidet seg et betydelig antall severdigheter og arrangementer det kan være verdt å få med seg ved et eventuelt besøk.

Som turist i romantikkens hovedstad er det en mengde ting man nesten må få med seg. Dog er flere av disse svært populære, og kan til tider virke noe overbefolket. Spesielt Eiffeltårnet, Triumfbuen, deler av Musée du Louvre og Notre Dame er blant disse, og et godt tips for å unngå de verste køene i høysesongen er å melde seg på en av de mange guidede rundturene i Paris, da disse ofte har prioritet ved severdighetene. Samtidig rekker man mange av de mest populære på en og samme tur, hvilket er både praktisk og effektivt.

Louvre museum galleri kunst severdighet Paris

Ønsker man å reise rundt i Paris på egenhånd er det selvfølgelig også mulig, og byen har et svært godt utbygd buss- og metronett, som er relativt enkelt å finne rundt i. Det meste korresponderer, og det finnes egne kart som forteller hvilke ruter man skal ta for å komme til hver enkelt severdighet.

Nabolaget Le Marais

Blant populære steder å legge turen til i Paris finner man i tillegg til de tradisjonelle severdighetene, Le Marais med sine små intime butikker og flerkulturelle restauranter og barer, eller Ile de la Cite, øya hvor man regner grunnleggelsen av Paris i sin tid fant sted. Likeledes finner man mengder av gallerier, kunstutstillinger, fortauskafeer og restauranter, samt flere parker tilrettelagt for både avslappende fotturer og piknik.

Le Marais distrikt Paris Frankrike severdigheter attraksjoner bydeler

Place de Bastille er nesten et obligatorisk sted å besøke, det samme med Hotel des Invalides med sine militærmuseer og Napoleons gravsted, eller Hotel de Ville, Paris’ rådhus.

Shopping og kanaltur

Som verdens motesentrum ligger det vel i kortene man må ut og handle litt, og har man med seg nok penger er Champs-Elysées et godt utgangspunkt, eller et av de mange stormagasinene som for eksempel Les Galeries Lafayette Haussmann. Ellers er det selvfølgelig gratis å kikke, og følelsen av glamour er den samme.

I den noe rimeligere enden finner man flere loppemarkeder, hvor loppemarkedet ved Clignancourt, Marché aux Puces de Saint-Ouen, er et besøk verdig. Dette loppemarkedet regnes som verdens største, og ikke mindre 150.000 mennesker er innom i løpet av en helg.

Canal Saint Martin Paris severdigheter

For de romantisk anlagte kan det anbefales å ta enten en stille rotur på Canal Saint Martin med en god flaske vin, ost og fransk skinke, eller kanskje en måneskinnstur med en av turbåtene på Seinen, som stille seiler forbi et opplyst Eiffeltårn i mørket.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *