Le Marais i Paris - Et av byens vakreste områder | Paristips.no
  • Meny
  • Meny

Le Marais

Le Marais er, som navnet tilsier, et tidligere sumpområde som opprinnelig lå utenfor Paris. I mange år var området ubebodd, og det var først da noen medlemmer av Tempelridderordningen i år 1240 bestemte seg for å bygge en festningslignende kirke der ute, at andre også fikk øynene opp for området.

Tryggheten ved å være i nærheten av Tempelridderne gjorde at stadig fler bosatte seg rundt kirken, og på midten av 1300-tallet fikk overklassen for alvor øynene opp for området, og flere kongelige residenser ble oppført. På 1500-tallet var Le Marais stedet aristokratene bodde, og slik var det i flere hundre år.

I dag er Le Marais fortsatt preget arkitektonisk av denne tiden, og vandrer man rundt i nabolaget finner man mengder av spor etter de tidligste bosetterne. Imponerende byggverk fra middelalderen preger bydelsbildet, og man kan også se spor etter de aller første brostensbelagte gatene i Paris som ligger her.

Marais’ barer og restauranter

Le Marais Paris Frankrike bydel restauranter barer spisesteder

I mange år skjedde det lite i Le Marais, men da den franske regjeringen i 1962 erklærte bydelen som verneverdig på historisk grunnlag, fattet man igjen interesse for å bo der. I tillegg til at det er sentrumsnært var det også tidlig på 1970-tallet svært rimelig å bo der, noe som tiltrakk seg bohemer og kunstnere av alle slag, noe hele området tydelig bærer preg av den dag i dag.

Le Marais er et yndet sted å handle, og det finnes mengder av gode restauranter og kafeer her. Likeledes finner man mange jødiske bokhandlere, homobarer og forskjellige gallerier, alle som gjør et besøk her verdt turen. Les forøvrig mer om utelivet for homofile i Paris.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *