Galeries Lafayette i Paris - Hit drar du for verdenskjent shopping
  • Meny
  • Meny
Galeries Lafayette Paris Frankrike shopping kjopesenter varehus

Galeries Lafayette

Galeries Lafayette, eller Les Galeries Lafayette Haussmann, som det egentlig heter, er en av Frankrikes eldste og største stormagasinkjeder med avdelinger over hele verden.

Det hele startet så tidlig som i 1893, hvor de to forretningspartnerne Théophile Bader og Alphonse Kahn bestemte seg for å åpne en liten moderne tøybutikk på hjørnet av Rue La Fayette og Rue Chaussée d’Antin.

Galeries Lafayette Paris Frankrike shopping kjopesenter varehus inngang handling

Lån ble opptatt, varer kjøpt inn, og ikke lenge etter var butikken en stor suksess og kjent over hele Paris. Kun tre år etter, i 1896, kjøpte de flere bygninger på den andre siden av gaten, slik at de nå rådet over ikke mindre enn fem hele etasjer de kunne boltre seg på.

Dessuten fikk de en bedre beliggenhet i forhold til operaen og de store datidige handlegatene i Paris, noe som tiltrakk seg kunder fra aristokratiet. At de også åpnet både bibliotek og tesalong i magasinet var både nytenkende og revolusjonært, og slo stort an, og folk valfartet fra hele distriktet for å handle.

Galeries Lafayette butikker kjopesenter varehus

Siden den gang er magasinet utvidet flere ganger, og har i dag en sterk posisjon som markedsleder, ikke bare i Paris, men også i internasjonal sammenheng. Galeries Lafayettes akjsekurs brukes som et barometer til å måle hvordan det ligger an med internasjonal økonomi.

Et enormt motehus med rik historie

I dag er Galerie Lafayette en viktig aktør innen internasjonal mote, og hver vår åpner de opp flere avdelinger for nye fremadstormende motedesignere. Magasinet er utvidet med ikke mindre enn fem etasjer til, ti totalt. På grunn av en stadig økende utenlandsk kundemasse har magasinet ansatt en rekke flerspråklige medarbeidere så man er nesten garantert å finne noen som snakker det språket man selv gjør hvis man besøker dem. Les også mer om andre shoppingsentre i Paris.

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *