Konditorer og sjokolade i Paris - Disse kakene bør du smake!
  • Meny
  • Meny
Konditori sjokolade butikk napoleonskake Paris kakebutikk

Konditorer og sjokolade

Innsendt reisebrev fra Paris:

Du har kanskje lagt merke til hvor fortryllende utstillingsvinduene til Paris’ konditorier pleier å være? Hvor mye de bugner av sjokoladeganach, bringebærmousse og herligheter i karamell og vanilje. For en søtmunn som meg selv så er jeg nødt til å dele noen insidertips til hvilke konditorier du burde besøke når du er i Paris.

Merk deg navnet Pierre Herme først som sist. Dette sies å være mannen som revolusjonerte konditorkunsten i Paris. Han har tilført nye teknikker, smaker og utviklet det allerede fantastiske utseende på franske konditormesterverk. Hans konditori holder til ved adresse Rue Bonaparte 72. Han er verdenskjent for sine makroner i alle slags farger og smaker, samt en helt utrolig karamellpudding.

Glad i sjokolade? I såfall er du helt nødt til å besøke Jean-Paul Hévin og hans konditori som konsentrerer mye av arbeidet sitt rundt nettopp sjokoladekunst. Beliggenheten er sentralt i det første arrondissement like ved Concorde-plassen. Utvalget dekker alt innen sjokolade og han kan tilby spesielt nydelige sjokoladeterter og sjokolademakroner.

Mine utsøkte kakefavoritter fra ulike konditorier i Paris:

Mille feuille Paris Napoleonskake melis kafe konditori

* Millefeuille fra Pain de Sucre – denne sinnsykt gode kaken fra Pain de Sucre er omtrent som det vi i Norge kjenner som napoleonskake. Vi snakker crispy butterdeigsbunn og konditorkrem (som er en helt nydelig vaniljekrem)
* Tarte Framboise Pistache fra Pascal Caffet – terte med pistasjekrem og bringebær – dette er pistasje slik den skal smake. Rik på smak, fyldig og EKTE pistasje.
* Alliance fra La Pâtisserie des Rêves – en utsøkt kake med hvit sjokolademousse, hasselnøttkjeks og aprikos.

Om du ikke har tid eller penger til å besøke konditoriene i Paris kan du alltids melde deg på et konditorkurs her hjemme i Norge, kjøpe deg en sjokoladebok eller bare stikke innom Pascal (en av Oslos fremste franske konditorer).

Har du et reisebrev fra Paris? Send inn til oss via kontaktskjemaet så publiserer vi det for deg!

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *