Den beste fastfooden i Paris - gatemat på en annen måte | Paristips
  • Meny
  • Meny

Den beste fastfooden i byen – gatemat på en annen måte

Vi har passert de dagene der den eneste aksepterte måten å innta en burger, er ved å bruke kniv og gaffel. Mange har kanskje vært i asiatiske land og blitt inspirert av de portable wokstasjonene, med lukter, smaker og en helt særegen atmosfære.

Wall Street i New York har på sin side et vell av pølsevogner som står klare til dags når dresskledde menn og kvinner stormer ut av kontorbyggene, på jakt etter en godbit som høyner blodsukkeret. Men hva kan Paris tilby, byen som blant mange først og fremst er kjent for sofistikert bespisning?

Cantine California

Mistet jobben, eller valgt å slutte av egen fri vilje? Hvordan skal du nå få hjulene til å gå rundt? Nettopp denne problemstillingen fikk amerikanske Jordan Feilders som valgte å forlate solfylte California til fordel for The City of Lights. Organisk og ekte er to stikkord som går igjen i Jordans meny. Saftige burgere med avokado, brent paprika og håndkuttede fries. Eller hva med sterke tacos, amerikansk milkshake og cupcakes laget fra bunnen av?

Le Refectoire

Noe i samme gate som Cantine California, men den røde tråden her er burgere med fransk vri. En relativt nyåpnet shappe, men har allerede rukket å ta Paris’ gater med storm. Franske Valentine er gründeren bak suksessen, der hun står og håndterer grillen med stålhånd.

Biffburgere med franske oster og bacon, eller hva med burger inspirert etter den franske klassikeren Bouef Bourguignon, der kjøttet smørmykt faller fra hverandre etter en seks timer lang stekeprosess? Coleslaw og sandwich med inspirasjon fra den britiske tradisjonsretten fish and chips, er også på menyen.

Crêpes langs Montparnasse

Pannekaker crepes Paris matvogn

En virkelig erkefransk klassiker, pannekaker stekt på bestilling med en bred variasjon av fyll, fra søtt til salt, fra frokost- til middagscrêpes. Fra 2 euro og oppover får du disse fantastiske kreasjonene, ofte servert med stekte frukter, nutella, sukker/kanel, eller iskrem og pisket krem. Da disse gatevognene ofte er oppe til langt på natt har de blitt en kjær favoritt hos partyglade på vei hjem fra byens utesteder.

Deux Filles Un Camion

Startet av de to sjarmerende franske jentene Delphine og Cécile, en grønn varebil ombygget til kjøkken med krittavle langs salgssiden. En spennende motsetning til burgere og falafel, som ellers går igjen i en stor andel av gatematen. Her finner du sunne salater, terter, franske supper, sandwicher, fromasjer og muffins. Verdt et besøk!

Anbefalte aktiviteter i Paris:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *